Flash meghajtókra épülő tárolási megoldás a Delltől

A Dell bejelentette legújabb flash-alapú storage megoldását és ezzel a piacon egyedülállóan gazdaságos és költséghatékony adattárolási lehetőséget kínál a vállalatoknak. Egy friss felmérés szerint1 az informatikai vezetők a Dellt választották a flash-/SSD-telepítések első számú szállítójának.

A Dell Compellent Storage Center 6.4 szolgáltatásával – amely a meglévő ügyfelek számára nem jelent többletköltséget – a Dell flash-optimalizált megoldása először nagy teljesítményű, flash-meghajtókra (SLC) írja az adatokat.

 

Az elavult adatok automatikusan átkerülnek az olcsóbb, nagyobb kapacitású flash-meghajtókkal (MLC) megvalósított második rétegre, végül az olcsó, nagy kapacitású merevlemezekre. A rétegzett megközelítés, a különböző flash-rétegek és a hagyományos lemezalapú tárolás kombinációjával, akár 80 százalékos költségcsökkenés érhető el azon storage megoldásokhoz képest, amelyek nem képesek a Compellenthez hasonló költség- és teljesítmény-optimalizált módon müködni csak a flash-meghajtók segítségével, a nem költség- és teljesítmény-optimalizált álló tömbökhöz képest.



A Dell Compellent flash memóriára optimalizált megoldásai a következő előnyöket biztosítják a vállalatok számára:


·    Kisebb fizikai méret: akár 84 százalékkal kisebb fizikai helyigény.
·    Jobb teljesítmény: akár 90 százalékkal alacsonyabb válaszidő.
·    Alacsonyabb költségek: körülbelül 56 százalékkal kisebb költség a hagyományos merevlemezes tömbökhöz képest5.

 

Dell Compellent SC280: nagy teljesítmény és alacsony költségek egyetlen megoldással

 

A strukturálatlan adatok, például hang-, video- és képfájlok mennyiségének növekedése miatt fontossá váltak az olyan költséghatékony megoldások, amelyek nagy mennyiségű adatot tesznek folyamatosan elérhetővé. A Dell Compellent SC280 nagysűrűségű tárolóegységei is, a legnagyobb adatsűrűséget biztosítják: kapacitásuk akár a 2,8-szorosa is lehet a vetélytársak 3,5”-es 2U egységeinél elérhetőnek.

A Dell Compellent SC280 olyan megoldásban használható, amely egyetlen Dell Compellent-tömbben lehetővé teszi a nagy teljesítményű flash-alapú tárolók és a nagy kapacitású, költséghatékony tárolóegységek közötti rétegzést. Az 5U méretű egység akár 336 terabájtnyi kapacitású merevlemezt tárolhat, így adatsűrűségének köszönhetően a lehető legjobban kihasználja a területet, és teljes megoldást nyújtó, gyorsan írható halmozott tárolási megoldást alakít ki a kolokációs környezetek és iktatási munkafolyamatok, például a radiológia, az élettani tudományok és a médiaarchiválás számára.

 

A több mint 550 globális vezető megkérdezésével készült ITIC/Storage Strategies NOW felmérés szerint a Dell megoldása az EMC, a HP, az IBM és a NetApp megoldásait hat vagy több százalékponttal felülmúlja. A felmérés emellett arra is rávilágít, hogy a válaszadók 32 százaléka jelenleg is használja a flash-/SSD-technológiákat, vagy már konkrét terve van azok bevezetésére.


Gazdaságos flash memóriára optimalizált vállalati storage megoldások


A Dell Compellent flash-optimalizált megoldásai az iparág kategóriavezető termékét kínálják, és többféle flash-alapú technológiával vagy a hagyományos meghajtókkal kombinálva intelligens rétegzett adatkezelést biztosítanak. A megoldások – a hagyományos lemeztechnológiához hasonló összköltség mellett – lehetővé teszik a gyorsabb adatfeldolgozást a nagy írási-olvasási sebességet igénylő alkalmazások esetében, mint például az Oracle, SQL, SAP, VDI és Big Data vagy privát felhők.

 

A Dell Compellent flash-alapú megoldásai kedvezőbb áron érhetőek el, mint a hasonló 15K lemezmeghajtókra épülő megoldások. Ez annak köszönhető, hogy a fejlett, automatizált rétegzést biztosító beépített, kifinomult intelligens megoldás rétegekre osztja az adatokat, így optimalizálja a teljesítményt.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció