Európai Wi-Fi túra a Dellel

Utazás közben Wi-Fi csatlakozást keresünk mindenhol: a vonaton, strandokon, parkokban, fesztiválokon, repülőtéren. Külföldi látogatás alkalmával azonban sokszor magas adatforgalmi díjakba ütközünk, ami bosszúságot okozhat. Léteznek olyan városok is, ahol ingyen használhatjuk a Wi-Fit: most ezekből a top hármat nézzük meg közelebbről és az utazáshoz a Dell legújabb termékeit mutatjuk be.

Észtország

Tallin az igazi Wi-Fi paradicsom. Az észtek közel 10 éve munkálkodnak, azon hogy ingyenes internettel hálózzák be az országot. A Wifi.ee nevű szolgáltatás éppúgy megtalálható szupermarketekben, mint a buszokon, a benzinkutakon vagy a kávézókban. A Dell Inspiron 11 méretének és súlyának köszönhetően nagyszerű hordozhatóságot kínál, ezért tökéletes társ azoknak, akik egész nap a várost járnák. A 11,6 hüvelyk átmérőjű kijelzője 10 ujjal vezérelhető érintőképernyőnek köszönhetően a modell tablet könnyedséggel használható és zajszűrővel rendelkező dupla tömbmikrofonja biztosítja a kristálytiszta webes csevegést akár nyilvános helyen is. A 21,2 mm vastagságának, alig 1,4 kg tömegének (alapkiépítés), továbbá az akár 8 óra 20 perces akkumulátor-üzemidőnek köszönhetően az Inspiron 11 kiváló választás az utazáshoz.

Franciaország

Bár Párizs Európa egyik legdrágább fővárosa, meglepő módon a városban szinte minden egyes épület, park, és tér biztosít ingyenes Wi-Fi hozzáférést, és ezzel a kontraszttal listánk második helyére ugrott. Egy dologra azonban ügyelnünk kell: a párizsi hálózat jeladói meglepő módon csak este 11-ig élnek, így éjszakára érdemes más erőforrás után nézni.


Az Inspiron 15 a hordozhatóság és a teljesítmény ideális kombinációja, alig 23 mm vastagságú, mégis 15,6 hüvelykes kijelzővel, és 7 óra 24 perces akkumulátor-üzemidővel büszkélkedhet. A 28 mm vastagságú Inspiron 17 alapfelszereltségébe tartozik az optikai meghajtó és az érintésvezérlés, így vonzó alternatíva lehet az asztali gépek kiváltására, és munkához, szórakozáshoz is kiválóan használható.

Svédország


Listánk harmadik helyén a svéd főváros szerepel. Míg a többi európai főváros a WLAN telepítésekre fókuszál, addig Stockholm már egy lépéssel előrébb jár és a WiMaxot építi ki. A a WiMax hatótávolsága közel három és fél kilométert feszeget, így nem köt egy kávézóhoz sem a jelfogadás. Kényelmesen dolgozhatunk és internetezhetünk akár a hotelszobából is a számos szolgáltatást kínáló, esztétikus, és rendkívül vékony Vostro 5470 modellel. A Dell Vostro széria legelső ultrabookja érintőképernyővel felszerelt, elegáns és kiválóan alkalmas a munkához. Ha nincs kedvünk gépelni, hangutasítással is vezérelhetjük. Kifinomult designnal rendelkezik, és egyben biztonságos is: szolgáltatásai megakadályozzák a jogosulatlan hozzáférést, így akkor sem kell aggódnunk adataink miatt, ha véletlen a reptér várótermében felejtenénk a számítógépünket.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció