Ericsson 5G felmérés: készen állnak a váltásra?

Új üzleti modellek mobilszolgáltatók számára

Az Ericsson bemutatta  5G Felkészültségi felmérését, egy globális jelentést, amely azt vizsgálja, hogy milyen irányban indultak el a vezető mobilszolgáltatók az 5G-átállás megvalósítása felé; a kezdeményezéseik mögötti üzleti célokat, valamint azt, hogy hogyan gyorsíthatják az 5G hálózat telepítését. A felmérés az ipar pillanatnyi helyzetét mutatja be az új generációs mobiltechnológia viszonylatában.

Az 5G Felkészültségi felmérés 29 globális szolgáltató 50 felsővezetőjének válaszai alapján készült, akik az 5G bevezetéséről nyilatkoztak. Majdnem minden válaszadó a bevételnövekedést és a költségmegtakarítást nevezte meg, mint fő hajtóerőket az 5G alkalmazások bevezetése kapcsán. Míg  hagyományosan a fókusz a fogyasztón volt, a megkérdezettek nagy része egyetértett abban, hogy az 5G jövedelmezőségének biztosítása érdekében a szolgáltatóknak iparspecifikus szolgáltatásokat is kell nyújtaniuk és új bevételmegosztási modelleket kell kidolgozniuk. Ilyen nagy bevételnövekedési potenciállal rendelkező terület a külső együttműködések kialakítása és a Dolgok Internete (IoT) is.

 

A felmérés felsorolja az Ericsson és az ipari partnerek által jelenleg futtatott pilot projekteket, amelyek célja az igények felmérése és a fenntartható digitális megoldások kifejlesztése teljes ipari szegmensek számára.   

 

 

A tanulmány szerint a szolgáltatók már lépéseket tehetnek az 5G-re való zökkenőmentes átállás érdekében. Ilyen tevékenység például az új stratégiák kidolgozása, a fejlesztésekbe és tesztekbe való beruházás, valamint az új alkalmazások és üzleti modellek értékelése és bevezetése. 

 

A jelentés kiemeli az olyan, erős 5G-ökoszisztémával rendelkező partnerrel létrehozott üzleti kapcsolat előnyeit, amely segít a szolgáltatóknak az átállásban.   

 

Arun Bansal, az Ericsson Hálózati termékek üzletágának vezetője elmondta: „Az Ericsson meggyőződése, hogy az 5G az alapja a Hálózatba Kapcsolt Társadalomban rejlő lehetőségek kiaknázásának. Együttműködünk az ügyfeleinkkel az 5G-re való gyors átállásban a szabványok létrehozásával, a legerősebb globális 5G-ökoszisztéma felépítésével, segítve őket az olyan 5G-megoldások létrehozásában, amelyek kifejezetten valós alkalmazásokhoz készülnek. Célunk, hogy ügyfeleink minimalizálhassák a kockázatot és sikeresen hajtsák végre ezt a kritikus átállást.” 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció