Orszågszerte 1500 Digitålis Jólét Program Pont fejlesztése valósul meg

KorszerƱ eszközökkel és megújult tudástárral várnak mindenkit az országszerte ingyenesen elérhetƑ 1500 megújult közösségi internet hozzáférési ponton. Az 5 milliárd forint hazai és uniós forrásból 2018 végére megvalósuló fejlesztésnek köszönhetƑen színvonalas környezetben, szakértƑk segítségével bƑvíthetƑek a digitális ismeretek.

A pályázat elsƑ ütemében beérkezett kérelmek alapján 845 nyertes DJP Pont helyszíni infrastrukturális fejlesztése kezdƑdik meg február közepétƑl. Várpalotán, az országban elsƑként átadott Ponton már elérhetƑ korszerƱ eszközökkel (tabletek, laptopok, okostelefonok stb.) a rendelkezésre álló megfelelƑ sávszélességƱ interneten keresztül bárki számára elsajátíthatóvá és fejleszthetƑvé válnak a digitális ismeretek.

 

„A mintegy 21 ezer helyi és közel kétszer annyi járási lakost érintƑ, több mint 2 millió forint értékƱ várpalotai beruházás az elsƑ lépés a közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztésében. A mintegy 1500 megújuló pontra az év végéig folyamatosan szállítják ki az eszközöket, így legkésƑbb 2018 végére a digitális ismeretek elsajátítása és hasznosítása minden magyar ember számára országszerte ingyenesen elérhetƑvé válik” – mondta Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelƑs államtitkár.

 

A heti húsz órában nyitva tartó DJP Pontokon az ingyenes eszközhasználat mellett jól képzett mentor segítsége is igénybe vehetƑ. Így a lehetƑség azok számára is adott, akik eddig még egyáltalán nem használtak digitális eszközöket.

 

Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelƑs miniszterelnöki biztos kiemelte: „Az unióban is példaértékƱ a megvalósuló program, amely az élet számos területét, egyebek mellett az oktatást és az üzleti modelleket is jelentƑs mértékben meghatározza és átalakítja.” 

 

A közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése pályázati szakaszának második üteme 2018. január 15-én nyílt meg újra, a támogatási kérelmeket 2018. február 28-áig lehet beadni.

 
 
 

KapcsolĂłdĂł cikkek

 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł