Javában zajlik a III. Digitális Témahét

A Digitális Témahét keretében 905 iskolában (köztük 25 határon túli iskolában) idén 3000 digitális pedagógiai projekt valósult meg, közel 7000 pedagógus és 120 ezer tanuló részvételével. 

2018. április 9. és 13-a között megrendezésre kerülő III. Digitális Témahét célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben. 2018-ban a Digitális Témahét kiemelt témája a gyermekek tudatos médiahasználatra való nevelése és a digitális gyermekvédelem.  Az idei évben először a közgyűjtemények is csatlakoztak a Digitális Témahéthez és számos módszertani ötlettel, segédanyagokkal segítik a pedagógusok digitális pedagógiai projektjeit.  A Digitális Témahét különlegessége, hogy a csatlakozó iskolák nem egy-egy tanórát tesznek „digitálissá”, hanem digitális technológiával segített, legalább egynapos projekteket bonyolítanak le.

 

Az idei évben a Digitális Témahét keretein belül a Nyíregyházi Ridens Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium diákjai QR-kód alá rejtett GPS koordináták segítségével keresik meg Nyíregyháza nevezetességeit és adnak választ 50 kvízkérdésre. Eközben osztályképeket is készítenek, melyeket később felhasználnak. A projekt eredménye egy online magazin lesz, melynek szerkesztésében az iskola mind a 17 osztálya részt vesz.

 

A hajdúszoboszlói Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában az „Űrhajózás - Lego – Játék” témára fűzik fel az idei Digitális Témahetet. Az iskola 455 tanulója négy helyszínen a gyakorlatban találkozik az iskolában megtalálható IKT eszközökkel: a 3D tervezéssel, nyomtatással, virtuális szemüveggel, 3D-s applikációkkal, XBX Kinectes játékokkal, micro:bitekkel, Lego építőkockákkal és Lego robotokkal.

 

A budapesti II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium diákjai és tanárai az idei projektük keretében körbejárják az online-offline világ témakörét. Megvizsgálják, hogy hogyan lehetnek tudatos médiafogyasztók, figyelve a kockázatokra és a hamis, valótlan információkra.

 

A Digitális Témahét keretében a részt vevő pedagógusok és intézmények különböző témákban április 18-ig pályázhatnak és nyerhetnek értékes ajándékokat. Az iskolai csoportok a Digitális Témahét partnerei által biztosított ingyenes programokon  is részt vehetnek.

 

További részletek a digitalistemahet.hu oldalon. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció