Az Ipar 4.0-tól a blockchain-en át a sztratoszférába

A legújabb villamosmérnöki és informatikai fejlesztésekkel ismerkedhet meg az, aki ellátogat a XV. Simonyi Konferenciára április 18-án. A mindenki számára könnyen érthető és élvezhető előadásoknak a BME I épülete ad otthont. A rendezvény ingyenes.

Az évente megrendezésre kerülő Simonyi Konferencia rendszeresen ízelítőt ad a világ technológiai fejlesztéseiből. "A rendezvény kiemelt célja, hogy a látogatók a száraz előadások helyett érdekes élményekkel gazdagodjanak és kedvet kapjanak elmélyülni adott szakterületekben." - mondta Tóth Bence főrendező.

 

Idén a 17 előadást párhuzamosan 2 teremben tartják a szervezők. Az érdeklődők olyan előadókat hallhatnak, mint Somlai-Fischer Ádámot, a Prezi társalapítóját, aki a kiterjesztett valóság Prezin belüli alkalmazási lehetőségeit tárja fel, vagy Dobson Leventét, aki a Facebook adatközpontbeli kihívásait részletezi.

 

Ezeken kívül szó lesz még ipar 4.0-ról, IoT-ról, humanoid robotokról, botnet hálózatokról, mesterséges intelligenciáról is. Természetesen nem maradhatnak ki az önvezető autók és a blockchain technológia sem, de bemutatásra kerül a Simple alkalmazás története is.

 

A Simonyi Konferencia Magyarország legnagyobb, kizárólag egyetemi hallgatók által rendezett éves szakmai eseménye, melynek szervezője a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán működő Simonyi Károly Szakkollégium.

 

A konferencián a szakkollégium különböző projektjeit is megismerhetik a látogatók, mint például egy magaslégköri ballonplatform kifejlesztését, illetve a Schönherz Mátrixot, aminek keretében a hallgatók minden évben egy óriási kijelzővé változtatják kollégiumuk oldalát.

 

A konferencia része egy expo, ahol a támogató cégek és a Simonyi Károly Szakkollégium szakmai körei mutatják be munkájukat. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek stúdiótechnikába, dizájnba és arculattervezésbe, informatikai és elektronikai fejlesztésekbe is.

 

Az előadások részletes leírásai és a pontos program elérhető az esemény honlapján, ahol az ingyenes regisztrációra is lehetőség nyílik.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció