√Āll√°sinterj√ļ a nappaliban

EgyszerŇĪen, gyorsan és persze online – a digitális generáció mindent így kíván megoldani. Ehhez pedig a cégeknek is igazodniuk kell, ha azt akarják, hogy a fiatal korosztály friss, dinamikus szemlélete ne vesszen el. 

Az egyszerŇĪsítés és a digitalizáció jegyében a K&H egy mobilalkalmazás segítségével „selfy” interjúkat is használ mostantól a jelöltek kiválasztásához, így a munkaerŇĎ-felvételi folyamat minden résztvevŇĎ számára gyorsabb, kényelmesebb és idŇĎben hatékonyabb lehet.

Videó chat, lakberendezés, sminkelés, KRESZ-tanulás, autószerelés, unboxing, gitározás – csak néhány példa arra, hogy a mai fiatalok milyen szerteágazóan használják tudásuk fejlesztésére a videós tartalmakat. „Olyan vonzó munkahelyet kívánunk teremteni, ahol a fiatalok kipróbálhatják magukat, lehetŇĎséget kapnak tudásuk és képességeik folyamatos fejlesztésére. Hiszen ezáltal találhatják meg azt a területet, amiben igazán sikeresek lehetnek, így van lehetŇĎségük az elŇĎrelépésre, és válhatnak sikeressé és elégedetté az életben is. A mai digitalizáció iránti igényeknek megfelelŇĎen a K&H Csoport - Magyarországon az egyik elsŇĎ vállalatként - bevezette a bemutatkozó videó interjú lehetŇĎségét” – tájékoztatott Végh József, a K&H HR igazgatója.

„Az álláskeresŇĎk által beküldött bemutatkozók között ugyan már néhány éve elvétve megjelent a videó CV, mi azonban úgy látjuk, hogy ennek a látványos eszköznek a felvételi folyamat egy másik szakaszában van igazán hatékony szerepe. A mobilalkalmazás segítségével a HR-es kolléga a beküldött önéletrajzok alapján már elŇĎzetesen kiválasztott jelölteket hívja meg videós öninterjúra. Így tehát a munkaerŇĎ-felvételi folyamatnak az a - gyakran az álláskeresŇĎ számára is - nehézkes lépése egyszerŇĪsödik le, amikor a személyes találkozó számára próbálnak mindenki számára megfelelŇĎ idŇĎpontot egyeztetni. A bemutatkozó videó interjú használatával a pályázó az elŇĎre megadott néhány interjúkérdésre bárhol, bármikor rögzítheti válaszait okostelefonján, törölheti és újraveheti, amíg teljesen elégedett nem lesz az eredménnyel” - mondta el Végh József. 

A bemutatkozó videó interjú készítése jelenleg opcionális, de az elsŇĎ tapasztalatok nagyon ígéretesek és pozitívak: a felvételi folyamat ezzel a technikai újítással a jelöltek, a toborzással foglalkozók és a vezetŇĎk számára is lényegesen rugalmasabbá, gyorsabbá és kényelmesebbé vált. Emellett pedig a módszer többoldalú és mélyebb rálátást nyújt a jelölt tapasztalataira, készségeire és tudására, mint ha csak a beküldött önéletrajz állna rendelkezésre. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció