300 milli√≥ forint tŇĎkebefektet√©st kapott a Green Fox Academy

300 millió forint kockázati tŇĎkét kapott a junior szoftverfejlesztŇĎket képzŇĎ Green Fox Academy. Az Irinyi II. Kockázati TŇĎkealapból és Balogh Péter Baconsult angyalbefektetŇĎ csapatától kapott forrást rövid távon az oktatási portfólió diverzifikálására fordítja a bootcamp: elsŇĎ lépésként többek között szeptemberben Prágában megnyitja elsŇĎ külföldi iskoláját, itthon pedig kisgyermekes anyukák számára indít hiánypótló programozó képzést a szakemberhiány enyhítésére.

Iparági becslések szerint mintegy 40 000 informatikus hiányzik  a hazai munkaerŇĎpiacról, ami a digitalizáció térnyerésének köszönhetŇĎen szektortól függetlenül minden területet érint. Teljes szakmák tŇĪnnek el és jönnek létre, egy karrieren belül több szakmaváltásra is szükség lehet, így felértékelŇĎdik az új képességek elsajátításának képessége. Erre kínál megoldást a Green Fox Academy, ahol 4,5 hónap alatt képeznek junior programozókat. A 2015-ös indulás óta több mint 320 fejlesztŇĎ végzett a bootcampen, 91 százalékuk helyezkedett el IT szakemberként, emellett partnercégeknél belsŇĎ képzések keretében további 78 hallgatót képeztek. “ÉvrŇĎl-évre több hallgatónk van, most fogjuk indítani a 10. évfolyamunkat. A hazai tevékenységünk mellett célunk, hogy a régióban is vezetŇĎ szerepet vállaljunk abban, hogy felkészítsük a munkavállalókat a technológiavezérelt munkaerŇĎpiacra, hiszen az informatikushiány nemcsak Magyarországon jelent problémát. Erre ad lehetŇĎséget a plusz források bevonása” – mondta el Langmár Péter, a Green Fox Academy társalapítója.
 
 
Szeptemberben Prágában is indul a képzés
 
A Széchenyi TŇĎkealap-kezelŇĎ Zrt. által kezelt Irinyi II. Kockázati TŇĎkealapból, illetve a Balogh Péter nevével fémjelzett Baconsult angyalbefektetŇĎ csapattól kapott összesen mintegy 300 millió forint kockázati tŇĎkét a bootcamp az oktatási portfóliója diverzifikálására használja. Ennek keretében szeptemberben megnyitja elsŇĎ külföldi iskoláját Prágában, és még a hónapban el is indítja az elsŇĎ képzését. Nemcsak az új lokációk, de az új célcsoportok bevonására is folyamatosan keresi a lehetŇĎséget a Green Fox Academy, hogy minél több embert készítsenek fel a digitális átállásra. Egyik ilyen kezdeményezésük a szeptemberben induló Academy4MoMs-szal közös képzésük, ami kifejezetten a kisgyermekes anyukákat célozza meg.

Fel kell készülni az Ipar 4.0-ra
 
A Green Fox Academy törekvései összecsengenek a Széchenyi TŇĎkealap-kezelŇĎ Zrt. által kezelt Irinyi II. Kockázati TŇĎkealap céljával, hogy biztosítsa a magyar kis- és középvállalkozások digitalizációjához szükséges humánerŇĎforrást, ezért döntöttek a bootcamp támogatása mellett. “Az Irinyi II. Kockázati TŇĎkealap tevékenysége hiánypótló megoldás a negyedik ipari forradalom által támasztott igények kielégítésére. A robottechnológia már most is jelentŇĎs hatással van a vállalatok mŇĪködésére, az elkövetkezŇĎ évtizedben azonban még intenzívebb technológiai fejlŇĎdésre számíthatunk. Az Ipar 4.0 által elŇĎidézett változásokra fel kell készülniük a hazai vállalkozásoknak, a versenyképességük megtartása érdekében ugyanúgy elengedhetetlen a megfelelŇĎ tŇĎkeági finanszírozás, mint a megfelelŇĎ szaktudással rendelkezŇĎ humánerŇĎforrás biztosítása” – mondta Csuhaj V. Imre, a Széchenyi TŇĎkealap-kezelŇĎ Zrt. elnök–vezérigazgatója a befektetés kapcsán.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció