Nemzetk√∂zileg is az elsŇĎk k√∂z√∂tt: blokkl√°nc alap√ļ, adatvez√©relt biztos√≠t√°si term√©k

A fintech (pénzügyi technológia) és ezen belül az insurtech (biztosítási technológia) robbanásszerŇĪen fejlŇĎdŇĎ területek, melyek alapjaiban változtathatják meg a banki és biztosítási szolgáltatásokat. A nemzetközi trendekkel a magyar piac is tartja a lépést: számos startup kezdeményezés mellett a hagyományos nagy bankok és biztosítók is sorra lépnek piacra digitális termékeikkel, szolgáltatásaikkal. Ebben a szegmensben tör vezetŇĎ szerepre a magyar tulajdonú RowanHill Global technológiai tanácsadó menedzsment és fejlesztŇĎ cég

A nemzetközi projektben is résztvevŇĎ magyar cég hamarosan piacra lép egy blokklánc alapokra helyezett, adatvezérelt, egy adott piaci igényre választ adó biztosítási termékkel, ami lehetŇĎvé teszi, hogy káresemény esetén azonnal megtörténjen a kifizetés az ügyfél részére.
 
„A RowanHill Global két éve kezdte meg tevékenységét és a kezdetektŇĎl célunk, hogy a legjobb magyar szakembereket bevonva hozzunk létre hazai és globális nagyvállalatok részére élenjáró digitális megoldásokat. Az insurtech a biztositasi iparág még elmaradt digitalizaciója okán egy olyan robbanás elŇĎtt álló terület, amelyet szakértŇĎink kiemelt figyelemmel és érdeklŇĎdéssel kísérnek. Tudatosan keressük a korszerŇĪ ügyfélélményt és biztonságos kiszolgálást lehetŇĎvé tévŇĎ digitális megoldási lehetŇĎségeket, amelyek kiiktatják a hagyományos biztosítási modellek és ügyintézés általában idŇĎben elhúzódó és sokrétŇĪ dokumentálást valamint utánajárást igénylŇĎ elemeit" – fogalmazott Dr. Dombi Viktor, a RowanHill Global alapítója.
 
A cég hazai és nemzetközi piaci céljainak elérése érdekében Szota Szabolccsal, a digitális biztosítási megoldások egyik legjelentŇĎsebb hazai specialistájával közösen megalapították az InsurWiz Technology Kft-t. A szakember pályafutását 2004-ben az Allianz Biztosítónál kezdte, majd 2014-ben csatlakozott a Generali Biztosító csapatához. 2017-ben pedig saját insurtech termékével, a Kriph.io nevŇĪ okoscasco megoldással lépett a nagyközönség elé, mely megnyerte a 2017-es FintechShow-t, illetve 2017 év végén a V4 Startup & Innovation Tour rendezvény legígéretesebb startupjának is megválasztották.  
 
„Az elmúlt idŇĎszakban az élére álltam a biztosítási innovációknak, és az insurtech terület evangelistája lettem. Folyamatosan kutatom, és vizsgálom, hogy hogyan lehet megváltoztatni az emberek biztosításokról alkotott képét. Olyan megoldások kidolgozásában és megvalósításában szeretnék részt venni a jövŇĎben, amik meghaladják az ügyfelek elvárásait, és valós segítséget nyújtanak számukra a mindennapokban. Ebben találtam tökéletes partnerre a RowanHill Global-ben, ahol megvan a megfelelŇĎ csapat, a kellŇĎ szakértelem és háttér ahhoz, hogy ilyen megoldásokat fejlesszünk közösen és dobjunk mielŇĎbb piacra. Adatvezérelt, blokkláncon alapuló biztosítási termékünkkel a tervek szerint jövŇĎ év elején lépünk a hazai és nemzetközi piacra" – fŇĪzte hozzá Szota Szabolcs.
 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció