Mark Hurd jóslatai a felhő bevezetéséről

Mark Hurd, az Oracle vezérigazgatója, aki tavaly már előre jelezte, hogy az éles alkalmazások 85 százaléka fut majd a felhőben 2025-re, még erőteljesebb nyilatkozatot tett az Oracle OpenWorld konferencián. A szakember szerint a felhőbe való migráció a vártnál sokkal gyorsabb ütemben történik.

"A felhő megkerülhetetlen, mindennek az alapja” – mondta Mark Hurd az Oracle OpenWorld konferencián tartott beszédében. "Ez ma már nem is vitás. Az egyetlen dolog, amin vitázunk, az a felhő bevezetésének gyorsasága."

 

Hurd további előrejelzéseket osztott meg a közönséggel a felhővel kapcsolatban. Véleménye szerint 2025-re:

  • A felhő alkalmazások 100 százaléka alkalmaz majd mesterséges intelligenciát (AI).
  • Az ügyfelek interakcióinak 85 százaléka automatizálódik.
  • Az összes informatikai munka 60 százaléka ma még nem létezik, de ebben az idősávban fogják majd feltalálni őket.

 

Az Oracle vezetője szerint az automatizáció nem váltja fel a munkahelyeket, inkább létrehozza azokat. Az AI-hoz és más feltörekvő technológiákhoz kapcsolódó új munkakörök közé tartozik majd a robotok felügyelete, az intelligens városfejlesztési tervezés, az AI által támogatott egészségügyi technikusi munka és az adatkezelés.

 

Mark Hurd további gondolatai:

  • A felhő és az olyan integrált technológiák, mint az AI, csökkentik a költségeket, további innovációkat tesznek lehetővé, és növelik a termelékenységet.
  • A blockchain gyakorlatilag minden olyan alkalmazásban jelen lesz, ahol része lehet a biztonságos információk cseréjének.
  • A felhő terjedéséről Hurd azt mondta, hogy "egyedül a tavalyi évben, az amerikai vállalati tulajdonban lévő adatközpontok 15 százaléka állt le."
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció