Továbbra is naponta hatmillió körüli a rádióhallgatók száma

Júliustól szeptemberig országosan naponta csaknem hatmillióan, hetente több mint 7,2 millióan hallgattak rádiót a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legújabb országos és budapesti hallgatottsági adatai alapján. A fővárosban a 15 éves vagy idősebb lakosság több mint 72 százaléka naponta, míg 88 százaléka hetente hangolt rá valamelyik rádiócsatornára.

Az országos adatok szerint a vizsgált időszakban és korosztályban – egy átlagos napot alapul véve – a Petőfi Rádió volt a leghallgatottabb csatorna 1,6 millió hallgatóval, amelyet a Kossuth Rádió (1,3 millió fő), majd a Rádió 1 (1 millió fő) követett. Negyedik helyen a Music FM áll 525 ezer fős napi hallgatótáborával, az ötödik a Sláger FM 393 ezer hallgatóval. A Dankó Rádió (295 ezer fő) hatodik a sorban, amelyet a Bartók Rádió (132 ezer fő), valamint a Rock FM 95.8 (94 ezer fő) követ. Az Inforádió napi hallgatottsága 73 ezer fő, a Jazzy Rádióé pedig 57 ezer volt.

 

 

Budapesten az átlagos napi hallgatószámot tekintve a Sláger FM (183 ezer fő) és a Rádió 1 (179 ezer fő) a vezető rádiók, harmadik a Music FM 158 ezer fős hallgatótáborával. A Kossuth Rádió 142 ezer, a Petőfi Rádió 129 ezer embert ér el naponta a fővárosban. Negyvenezres nagyságrendű hallgatottságot ért el a Rock FM 95.8 (44 ezer fő), az Inforádió (41 ezer fő), a Jazzy Rádió (40 ezer fő) és a Bartók Rádió (39 ezer fő). A tizedik a Dankó Rádió, 22 ezer hallgatóval.

 

 

 

Az országos, a fővárosi és a megyei jogú városi rádiók harmadik negyedévi részletes hallgatottsági eredményei a hatóság honlapján, a Kutatások menüpontban érhetők el, ugyanitt megtalálhatók a felmérés korábbi eredményei is. A rádiók és az ügynökségek korlátlanul férhetnek hozzá a rádiópiaci szakemberek által javasolt módszertan alapján előállított adatokhoz, a nyilvánosság azonban szűkített információkat kap a piaci szereplők gazdasági érdekeinek védelmében.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció