Az NMHH 2027 közepéig meghosszabbította a Magyar Telekom frekvenciahasználati jogosultságát

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság határozata alapján a Magyar Telekom 2100 MHz-es frekvenciasávban 2019. december 27-éig fennálló frekvenciahasználati jogosultsága 2027. június 27-ig meghosszabbításra került.

A jogosultságot 2004-ben a Nemzeti Hírközlési Hatóság pályázatán nyerte el a T-Mobile Magyarország, a Magyar Telekom jogelŇĎdje. A jogosultság hét és fél évvel történŇĎ meghosszabbítására a 2004-es pályázati kiírás ad lehetŇĎséget. A Magyar Telekom azért élt a hosszabbítási lehetŇĎséggel, mert a következŇĎ években is biztosítani kívánja ügyfelei számára a magas minŇĎségŇĪ 3G szolgáltatást, melyre a 2100 MHz-es frekvenciasáv ad lehetŇĎséget. Bár a társaság fejlesztéseinek középpontjában a szupergyors mobilinternet hozzáférés áll, a Telekom számára fontos, hogy azon ügyfelei is jó és megbízható szolgáltatást kapjanak, akik még nem 4G képes készüléket használnak. Emellett a meghosszabbítás megteremti a lehetŇĎségét, hogy ebben a frekvenciasávban is megjelenhessenek majd a legkorszerŇĪbb, jövŇĎálló mobiltechnológiák. A Magyar Telekom számára fontos, hogy modern, kiváló minŇĎségŇĪ hálózati infrastruktúra biztosítása révén hozzájáruljon az egyének és a közösségek sikeréhez, valamint az ország versenyképességéhez.

 

A 3 db 5 MHz-es duplex frekvenciablokkra vonatkozó hosszabbítás egyszeri díja 11 milliárd forint, melyet a Társaság 2019 elsŇĎ negyedévében köteles kifizetni. A frekvenciasáv hosszabbításának egyszeri díja, valamint a jövŇĎbeni éves sávdíjának jelenértéke további 4,2 milliárd forint összegben 2018. negyedik negyedévben kerül aktiválásra.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció