Felk√©sz√ľltek az egyetemek: √ļj IT rendszerrel v√°rj√°k a tan√©v indul√°s√°t

Új informatikai rendszert vezetett be 15 hazai egyetem. A csaknem 4 milliárd forintos EU-projektnek köszönhetŇĎen a felsŇĎoktatási intézmények hatékonyabban tudnak mŇĪködni.

A projekt keretében 15 magyarországi egyetemen vezettek be integrált, jellemzŇĎen SAP technológián nyugvó informatikai rendszereket az intézményirányítási, gazdálkodási, kontrolling, HR és tanulmányi adminisztrációs folyamatok kezelésére. Az idekapcsolódó folyamatok egységesítésén túl megteremtették a felsŇĎoktatási intézményekben az oktatók, kutatók teljesítményértékeléséhez szükséges szervezeti és informatikai feltételeket is. Az új rendszerek felépítésérŇĎl, használatáról képzési és mentorprogramokat szerveztek az egyetemek funkcionális ágazataiban (pénzügy, HR, kontrolling) dolgozók számára, ezen túl számos egyetemi dolgozó vett részt a kutatási folyamatok lebonyolítását, a kutatási projektek bevételeit, kiadásait és eredményeit nyilvántartó rendszerrel kapcsolatos képzésen.

 

Az SAP technológiáján is alapuló bevezetésnek, projektnek köszönhetŇĎen hatékonyabbá válhat az intézményirányítás, stabilizálódhat az intézmények gazdálkodása és növekedhet képzési, kutatási és innovációs potenciáljuk is. Közvetett hatásként jelentkezik, hogy a felsŇĎoktatási rendszer jobban igazodik majd a munkaerŇĎpiac igényeihez, több támogatást tud majd bevonni piaci forrásokból, illetve erŇĎsödhetnek az egyetemi hallgatók munkaerŇĎ-piaci kompetenciái.

 

A projektkonzorcium vezetŇĎje az ELTE Eötvös Loránd Tudományegyetem, tagjai az Állatorvostudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem, a Kaposvári Egyetem, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Pannon Egyetem, a Soproni Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Szent István Egyetem és a Testnevelési Egyetem, valamint az informatikai eszközök elhelyezését és üzemeltetését biztosító Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, és 2019. június 30-án zárult.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció