Vállalkozási ötletek kerestetnek

Budapest egyre meghatározóbb szereplŇĎ a startup ökoszisztémában, 2017-rŇĎl 2018-ra ugyanis megkétszerezŇĎdött a magyar piacon a tŇĎkebefektetések száma. A K&H aktívan részt kíván venni a startup világ további fejlŇĎdésében, ezért a Start it @K&H inkubátorprogram ismét várja a lelkes, ötletfázisban levŇĎ csapatok jelentkezését, továbbra is iparági korlátok nélkül.

 

A startupoknál is megfigyelhetŇĎ az egyéni vállalkozók egyik legfŇĎbb továbblépési nehézsége, hogy ugyanazzal a gondolkodásmóddal próbálnak nekivágni egy cég vezetésének, mint ahogyan addig egyéni vállalkozásukat kezelték. Ahogy azonban nŇĎ a vállalkozás vagy a startup, úgy kell egyre több területet átlátni, amelyek mind-mind különbözŇĎ kompetenciákat igényelnek. Magyarország kiváló háttérország a fejlesztésekhez, rengeteg ötlet vár megvalósításra, mégis kevés startup jut el a hazai, vagy akár a nemzetközi sikerig. Ennek hátterében az áll, hogy önmagában egy jó ötlet és a lelkesedés vagy akár a prototípus megléte még nem elegendŇĎ a további fejlŇĎdéshez, hiszen ekkortól jönnek az igazán izgalmas lépések, mint például a pénzügyek tervezése, a befektetŇĎk megnyerése vagy a piacra lépés. Mindezek a megfelelŇĎ szakmai csapat, segítség nélkül – ami mint egy védŇĎháló áll a startup mögött – meglehetŇĎsen bonyolult és hosszadalmas folyamatok lehetnek.

Magyarország, azon belül is Budapest egyre meghatározóbb szereplŇĎ a startup ökoszisztémában. Ezt mutatja a legutóbbi EY Start-up-Barometer, amely szerint a magyar piacon 2018-ban kétszer annyi startup jutott tŇĎkebefektetéshez, mint egy évvel korábban. Az európai piacon ezzel a tŇĎkebefektetések száma arányaiban Magyarországon nŇĎtt a leginkább tavaly. A Start it @K&H inkubációs program – amely Magyarország vezetŇĎ nagyvállalati startup inkubátora – aktívan részt kíván venni a hazai startup világ további fejlŇĎdésében. Ezt elŇĎsegítendŇĎ, a K&H újabb jelentkezési hullámot indít, és október 3-ig várják a nagy fejlŇĎdési potenciállal rendelkezŇĎ, jellemzŇĎen korai fázisban levŇĎ, minimum 2 fŇĎs csapatok jelentkezését, továbbra is iparági korlátok nélkül. A Start it @K&H inkubátorprogram jelenleg 25 csapatot mentorál, akik többek között a HR, az FMCG, a fintech és az e-sport területét képviselik. Ennek megfelelŇĎen a legkülönbözŇĎbb ágazatokat is tudja segíteni, hiszen mentorcsapata és kapcsolati hálója is igen széles skálán mozog.

A jelentkezés végéig ugyan még van idŇĎ, de érdemes már korábban is felvenni a kapcsolatot az inkubátorral: szeptember 24-én ugyanis egy infóest keretében személyesen is meg lehet ismerni a már bent levŇĎ csapatokat és az ŇĎket támogató mentorokat. Az eseményen emellett hasznos tanácsokat is kaphatnak a vállalkozó kedvŇĪ csapatok, hogy mire érdemes figyelni a pályázati anyag összeállításakor.
 
Jelentkezés és bŇĎvebb információ: startitkh.hu
 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció