Az ELTE-n tal√°lkoztak az informatikatudom√°ny fiatal szak√©rtŇĎi

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Informatikatudományi Szekciójának idén az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara virtuális térben adott otthont.

Az OTDK Informatikatudományi Szekciójának nyitórendezvényén Bódis József felsŇĎoktatásért, innovációért és szakképzésért felelŇĎs államtitkár, Szabó István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal tudományos és nemzetközi elnökhelyettese, Borhy László akadémikus, az ELTE rektora, továbbá SzendrŇĎ Péter, az OTDT elnöke mondott beszédet, majd Horváth Zoltán dékán, a szekció ügyvezetŇĎ társelnöke, illetve Kozsik Tamás, az OTDT Informatikatudományi Szakmai Bizottság elnöke köszöntötték a résztvevŇĎket. A felszólalók kiemelték: a tehetséggondozás e fóruma kaput nyit a tudományos közélet felé, bizonyítva az új nemzedék tehetségét, szorgalmát és tenni akarását, egyben az új információk tárháza, ahol a fiatal kutatók megismerhetik egymás gondolatait.

 

A konferencia Roska Tamás Tudományos ElŇĎadás pályázatát ebben a szekcióban SzŇĪcs Judit (doktorjelölt, Szegedi Tudományegyetem) nyerte el; “Bináris képrekonstrukció textúra priorral” címŇĪ, új tudományos eredményeket bemutató elŇĎadását a rendezvény elsŇĎ napján mutatta be.

 

A hagyományosan népszerŇĪ szekcióba a rendkívüli helyzet ellenére rekordszámú pályázat érkezett. 

 

A 17 hazai és határontúli intézménybŇĎl összesen 188 hallgató 165 dolgozattal nevezett.  

 

A hallgató-tanár mŇĪhelymunka eredményeit bemutató 15 perces prezentációkat a pálya elismert képviselŇĎibŇĎl álló tagozati zsŇĪri értékelte. Az értékelésnél a tartalmi újdonságon kívül fontos volt az elŇĎadás módja és nyelvezete, az elŇĎadó felkészültsége és vitakészsége is.

 

Az ELTE hallgatói a szekció 19 tagozatában összesen 24 díjat szereztek: 3-an elsŇĎ, 6-an második, 5-en harmadik helyen végeztek, 10-en pedig különdíjjal térhettek haza.

 

Idén a legjobb témavezetŇĎnek járó Imreh Csanád Emlékérmet Gyíres-Tóth Bálint, a Budapesti MŇĪszaki Egyetem egyetemi docense vehette át.

 

A 35. OTDK újdonsága, hogy a tagozatok I. helyezettjei részvételi jogot szereztek a 16 szekcióban várhatóan augusztus végén megrendezendŇĎ, személyes részvételŇĪ prezentációs versenyre, az OTDK Plusz konferenciára.

 

A háromnapos rendezvény az OTDK rendezŇĎi staféta átadásával zárult. A két év múlva esedékes konferencia Informatikatudományi Szekcióját a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rendezi.

 

„A nagyszabású rendezvény online lebonyolítására a szervezŇĎknek sikerült egy olyan platformot létrehoznia, mely nem csak funkcionálisan kiváló, hanem egyben igényes és különleges is.


Sikere volt többek között a 3D virtuális kiállításnak, ahol azokat a támogatókat kereshették fel az érdeklŇĎdŇĎk, akiknek elérhetŇĎ standja „épült” a platformon belül, köztük például az OTP Bankot, a globális pénzügyi szolgálatokat nyújtó a Morgan Stanley-t, az Országos Tudományos Diákköri Tanácsot vagy az ELTE IK-t. A szabadidŇĎs tevékenységek között olyan csemegék is szerepeltek, mint például a jógaóra vagy a virtuális sörkóstoló.” ( Forrás: tudományon.hu)

 

A szekció honlapján elérhetŇĎek az eredmények,  a tartalmi kivonatok pedig itt olvashatók.  

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció