A legjobbak legjobbjai találkoztak a Széchenyi István Egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem látta vendégül a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Műszaki Tudományi Szekciójának első helyezettjeit, akik egy új rendezvény keretében mutatták be kutatásaikat.  

A Széchenyi István Egyetem nagy hagyományokkal rendelkezik a műszaki tudományok terén, ezért is nyerhette el a 35. OTDK Műszaki Tudományi Szekciójának rendezési jogát. Az online térben megtartott áprilisi esemény lebonyolítása rendkívül magas színvonalú volt. Ennek köszönhetően lett az intézmény a házigazdája az újonnan életre hívott, OTDK+ elnevezésű rendezvénynek, amelyre az egyes tagozatok győztesei kaptak meghívást, és mutatták be első díjat kiérdemelt kutatásukat.

 

 Dr. Kuczmann Miklós, a Széchenyi István Egyetem professzora, a 35. OTDK Műszaki Tudományi Szekciójának ügyvezető elnöke és dr. Baranyi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora adta át az elismerést dr. Szendrő Péternek. (Fotó: Májer Csaba József)

 

A megnyitón dr. Weiszburg Tamás, az Országos Tudományos Diákköri Tanács megválasztott elnöke, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem docense úgy fogalmazott: ezúttal a legjobbak legjobbjai találkoznak, hogy bizonyítsák felkészültségüket. „Győrbe, a Széchenyi István Egyetemre mindig jó jönni, mert itt minden működik. Az intézmény jelentős szellemi potenciállal rendelkezik oktatóit és hallgatóit tekintve, és a magyar felsoktatáson belül is erős a pozíciója” – jelentette ki, majd köszönetet mondott azért a hatalmas munkáért, amit az OTDK tavaszi, kifogástalan megrendezése jelentett.

 

Az eseményen dr. Baranyi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora a Széchenyi István Egyetem érdemes polgára címet adományozta dr. Szendrő Péternek, az Országos Tudományos Diákköri Tanács örökös elnökének a magyar tehetséggondozás érdekében végzett munkájáért. A kitüntetett beszédében az országos tudományos diákköri mozgalom fontosságáról beszélt, amely hozzájárul ahhoz, hogy a tehetséges hallgatók később a nemzet boldogulásához járuljanak hozzá. A jelenlévőkhöz fordulva azt mondta: ha nem tudósok, oktatók lesznek, az általuk képviselt erő akkor is mindenütt vissza fog köszönni a nemzetgazdaság eredményeiben. „Győrben óriási fejlődés ment végbe az elmúlt években, és ennek a centruma az egyetem. Talán nincs is még egy város, amely ennyire szeretné saját egyetemét, és nincs még egy egyetem, amely ennyire beépülne a környezetébe ipari, társadalmi szempontból” – fogalmazott dr. Szendrő Péter.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció