Hazai kisvállalkozóknak biztosít európai piacot a MediaMarkt

Az áruházlánc vásárlóinak közvetlen elérését biztosítja a beszállítóknak a MediaMarkt új marketplace szolgáltatása. A felületre magyar vállalatok, vállalkozások is regisztrálhatnak mindössze 39 eurós havi díjért. A platformon keresztül Európa legnagyobb piacait érhetik el pár éven belül.

A német kiskereskedelmi lánc hamarosan Európa-szerte elindítja marketplace (piactér) szolgáltatását, melyen keresztül könnyen elérhetŇĎ piacokat biztosít az EU-ban mŇĪködŇĎ beszállítónak, kereskedŇĎknek. A fejlesztéssel a vállalat célja a termékkínálatának bŇĎvítése, miközben a partnerek bevonásával többletbevételhez is jut az áruházlánc, ŇĎk pedig értékesítési lehetŇĎséghez.

 

Szilágyi Gábor, a MediaMarkt magyarországi ügyvezetŇĎje beszámolt róla, hogy a platform béta fázisa már elindult Németországban, Ausztriában és Spanyolországban. Bár a terjeszkedés további lépéseit egyelŇĎre bizalmasan kezeli a német anyavállalat, Szilágyi annyit elárult, hogy Magyarország csatlakozása is szerepel a tervek között. 

 

A mediamarkt.de oldalon magyar vállalkozások is regisztrálhatnak és kínálhatják termékeiket, Szilágyi szerint egy ilyen erŇĎs vásárlói bizalommal rendelkezŇĎ nemzetközi márka komoly értékesítési pluszlehetŇĎségeket biztosít. A német vállalat azt ígéri, hogy nem lesznek rejtett költségek: nettó 39 eurós havi díjat kell fizetni, valamint értékesített termékekként valamennyi jutalékot, de már a tételek listázása is ingyenes a felületen. 

 

A német oldalon található regisztrációs felület egyszerŇĪen kitölthetŇĎ, a vállalkozások csatlakozási feltételei a következŇĎk:

•  A vállalkozás székhelye az EU területén legyen

•  Az unióban rendelkezzen adószámmal és kereskedelmi engedélyekkel

•  Legyen EU-n belüli bankszámlája

•  MŇĪködése során gondoskodjon az áruszállításról, beleértve a vásárolt áruk kiszállítását

•  Rendelkezzen az EU-n belül raktárbázissal, ahol a visszárut is fogadni tudja 

•  Biztosítson a végfelhasználóknak német nyelvŇĪ ügyfélszolgálatot

•  EAN kóddal legyenek ellátva termékei

•  MegfelelŇĎ termékleírásokat biztosítson.

 

Az üzembe helyezett beta verzión keresztül a rendelések kezelése, valamint a vásárlói kapcsolattartás is biztosított. Jelenleg a piactér integrációkat kínál a Plentymarkets, az Effectconnect és a Channelengine rendszerekkel, de a MediaMarkt hamarosan szeretné kiterjeszteni az integrációt különféle e-kereskedelmi szoftverplatformokra is. 

 

A szórakoztatóelektronikai kiskereskedŇĎ MediaMarkt az elmúlt években megvalósított fejlesztéseinek köszönhetŇĎen mára omnichannel (sokcsatornás) kiskereskedŇĎvé vált. A vállalat közlése szerint a marketplace kialakítása e folyamat következŇĎ lépéseként értelmezhetŇĎ.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció