K√©t √ļj cs√ļcstechnol√≥gi√°s mŇĪholdat rendelt a SES

A SES bejelenttette, hogy két geostacionárius (GEO) Ku-sávú mŇĪholdat rendelt a keleti 19,2 fokos elsŇĎdleges orbitális pozícióban található keringési pályájára. Ezek célja, hogy fenntartsák a vállalat európai nézŇĎinek nyújtott prémium szolgáltatásait, valamint új lehetŇĎségeket biztosítson számára a régióban. Az ASTRA 1P és az ASTRA 1Q nevŇĪ két új mŇĪholdat, amelyek várhatóan 2024-ben indulhatnak útjukra, a Thales Alenia Space fogja megalkotni, a Thales (67%) és a Leonardo (33%) közös vállalkozásaként. 

Az ASTRA 1P egy hagyományos, széles sugárzású mŇĪhold, amely a SES elsŇĎdleges televíziós szolgáltatásait támogatja és lehetŇĎvé teszi kereskedelmi és közszolgálati mŇĪsorszolgáltatóknak Németországban, Franciaországban és Spanyolországban, hogy továbbra is a legmagasabb képminŇĎségben és a legköltséghatékonyabb módon sugározzák mŇĪholdas csatornáikat. 

 

Az ASTRA 1Q, egy következŇĎ generációs digitális mŇĪhold, amely egyben szélessugárzású és nagy átbocsátóképességŇĪ, és az ASTRA 1P-hez hasonlóan támogatni tudja a közvetlen mŇĪholdas DTH (direct to home) szolgáltatást. Emellett a teljes mértékben rugalmas ASTRA 1Q pályája testre szabható és könnyedén áthelyezhetŇĎ egy másik keringési pályára, ami lehetŇĎvé teszi a SES számára, hogy elŇĎrelátóan kiszolgálja videó-és adatvásárlóinak változó igényeit.

 

 

A SES keleti 19,2 fokos elsŇĎdleges orbitális pozíciójában található jelenlegi mŇĪholdjai példátlan számú, összesen 118 millió háztartást, az összes európai tévés otthon 43%-át látják el. Az elsŇĎsorban Németországban, Franciaországban és Spanyolországban található televíziós háztartásokat ASTRA mŇĪholdak szolgálják ki. 

 

A HD-tartalmat fogadó televíziós otthonok száma az elmúlt öt évben majdnem 30%-kal növekedett. A keleti 19,2 fokról több mint 1000 csatornát sugároznak, 440-et HD, 15-öt pedig UHD minŇĎségben. A keleti 19,2 fokos mŇĪholdakról közvetített csatornák közül több száz FTA (Free-to-Air), vagyis bárki által, elŇĎfizetés nélkül elérhetŇĎ szolgáltatás, amely minden mŇĪfajt lefed a szórakoztató mŇĪsoroktól a filmeken keresztül a sportmŇĪsorokig. Ezeken nézhetünk dokumentumfilmeket, kulturális mŇĪsorokat, gyerekmŇĪsorokat vagy vásárlási csatornákat, több nyelven: németül, angolul, franciául vagy például spanyolul. 

 

 

„Keleti 19,2 fokos elsŇĎdleges televíziós pozíciónk az egyik legértékesebb tulajdonunk, ami az elmúlt 30 évben kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy a neves európai mŇĪsorszolgáltatók megnövelhessék általa tévés közönségüket. Ez a két mŇĪhold rendelkezni fog a kellŇĎ rugalmassággal, megbízhatósággal és redundanciával, amelyre nézŇĎinknek szüksége van, emellett segítségével még a 2040-es években is prémium szolgáltatásokat fogunk tudni nyújtani” – nyilatkozta Steve Collar, a SES vezérigazgatója. „Mindemellett a fejlett mŇĪholdas technológiának köszönhetŇĎen jövŇĎbiztossá tesszük befektetésünket és nagyfokú rugalmasságot fecskendezünk az ASTRA 1Q-ba annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk az általunk kiszolgált összes piac változó igényét.”

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció