A Check Point ismét a Gartner legjobb hálózati tűzfalak listáján

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat újra felkerült a Gartner Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls (a legjobb nagyvállalati tűzfalakat összesítő) listájára, immáron huszonkettedik alkalommal, ami korábban egyetlen cégnek sem sikerült. 

„A biztonsági fenyegetések egyre kifinomultabbak, és ez megköveteli a Check Pointtól, hogy folyamatosan fejlesszük a sérülékenységvizsgálati teljesítményt, automatizáljuk a biztonsági intézkedések menedzsmentjét és olyan biztonsági architektúra újításokkal jelentkezzünk, mint a Maestro Hyperspace. Úgy gondoljuk, hogy 22-dik alkalommal is felkerülni a Gartner Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls listára, jól bizonyítja azon célunk relevanciáját, hogy a lehető legjobb biztonságot kínáljuk a gyorsan változó környezetek számára,” - mondta Itai Greenberg, a Check Point termékmenedzsmentért felelős elnök-helyettese. „Ez az idei elismerés megerősíti vezető pozíciónkat egy olyan hibrid adatközpont biztonsági architektúra szállítójaként, mely lehetővé teszi a nagyvállalatok számára, hogy egységes menedzsment rendszerrel tudják igény szerinti skálázni fenyegetésekkel szembeni védelmüket a telephelyeken és a felhőben egyaránt.” 

 

A Check Point Infinity Architektúrája az iparág első konszolidált biztonsági architektúrája, mely egyaránt elérhető a hálózatokon, felhőben, végponton, mobil és IoT eszközökön, a legmagasabb szintű fenyegetésekkel szembeni védelmet kínálva mind az ismert, mind az ismeretlen cyber-fenyegetésekkel szemben. A Check Point fenyegetésekkel szembeni megoldásainak alapja a ThreatCloud, a világ legnagyobb, fenyegetésekkel kapcsolatos adatokat és információkat tartalmazó hálózata.

 

 

A Check Point Software hálózati tűzfal termékeinek legfontosabb jellemzői:

•  Fejlett biztonsági architektúra és innovatív ütemterv: például a Check Point Maestro Hyperspace biztonsági megoldása, mely gyors, igény szerinti, felhő szerű skálázhatóságot nyújt a szervezetek telephelyi biztonsági gateway-einek, a rendelkezésre álló erőforrások és a redundancia, valamint az autonóm fenyegetésekkel szembeni védelem intelligens kezelésével, ami automatikus, a háttérben folyamatosan optimalizált biztonsági házirendekkel és beállításokkal segíti az adminisztrátorok munkáját.

•  Teljes portfolió a folyamatosan változó IT környezetek biztonságához: a Check Point Software biztonsági stratégiája egyértelműen a megelőzést teszi az első helyre, olyan termékekkel, melyek megfelelnek a telephelyi, hibrid és IaaS biztonsági igényeknek is. Átfogó biztonsági architektúrája gördülékenyen tud teljes IT-infrastruktúrákat menedzselni: a Quantum a telephelyi rendszerek, a Check Point CloudGuard a nyilvános hálók (Azure, AWS, GCP stb.), míg a Harmony Connect, a vállalat SASE-megoldása, a távoli munkavégzés biztonságát adja.

•  Kiemelkedő ügyfél elégedettség: ebben az évben a Check Point Software ügyfeleinek elégedettsége is része volt a Gartner hálózati tűzfalak elemzésnek. Ez jól tükrözi a Check Point megalkuvást nem ismerő elkötelezettségét a magas színvonalú termékek, szolgáltatás és támogatás iránt. A vállalat világszerte 80-nál is több ország, több mint 100.000 szervezetét, köztük a globális Fortune 500 listán szereplők 90%-át tudhatja az ügyfelei között. 

 

Sok nagyvállalat tartósan átáll a hibrid munka-modellre, így a SASE biztonsági megoldások bevezetése terjed. A SASE-modell a hagyományos hálózati infrastruktúrák korlátait kezeli, a hálózati munka és a biztonság felhőben történő konvergálásával, ezzel lehetővé téve a nagyvállalatok számára a biztonság és a fenyegetésekkel szembeni védelem prioritizálását. A Check Point Harmony Connect SASE az egyetlen olyan megelőzés-fókuszú SASE-megoldást kínálja, mely 100%-os eredményt tud felmutatni a kártékony programok megállítása terén, amivel lehetővé teszi a nagyvállalatok számára, hogy még a legfejlettebb támadásokat is megelőzzék és blokkolják, még azelőtt, hogy megzavarnák az üzletmenetet. A legfontosabb jellemzők közül néhány: Firewall-as-a-service, Zero Trust Network Access (ZTNA) és a felhőben elérhető Secure Web Gateway (SWG).

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció