√ćgy cs√°b√≠tja vissza sok c√©g a kor√°bbi koll√©g√°it

A volt alkalmazottak nagyszerŇĪ, ám korábban méltatlanul hanyagolt lehetŇĎséget jelentenek a cégek toborzási erŇĎfeszítései számára – mondja Fremda Balázs, a Morgan Stanley budapesti irodájának HR igazgatója. A vállalat 15 éve mŇĪködŇĎ technológiai és analitikai központja a „bumerángozó” kollégák számának növekedését tapasztalta az elmúlt években. A visszatérŇĎk szerint az érdekes karrierlehetŇĎségek, a támogató közösség, illetve a magánélet és a munka egyensúlya a fŇĎ tényezŇĎi a visszatérésnek.

A munkaerŇĎpiac egyik leggyakrabban emlegetett trendje a volt alkalmazottak újrafelvételének növekvŇĎ fontossága. Évekkel ezelŇĎtt ezt a gyakorlatot a munkáltatók nem igazán támogatták, azonban egyre több vállalat látta meg az értéket abban, hogy munkavállalóira hosszú távú erŇĎforrásként tekintsen, még akkor is, ha karrierjükben más cégeknél kitérŇĎt is tesznek.

 

Mindig jó viszonyban érdemes elválni

„Oka van annak, hogy a »bumerángozás« hangsúlyos tendenciává vált az elmúlt években – mondta el Fremda Balázs, a Morgan Stanley budapesti irodájának HR igazgatója. – Egy ideális világban a tehetségeket folyamatosan a cégnél lehet tartani, azonban ha a kilépési folyamat során tisztelettel bánunk az esetleges távozókkal, jó emlékeik maradnak a cégnél töltött idŇĎrŇĎl. Ha pedig olyan karrierlehetŇĎségeket is tudunk ajánlani, ahol kamatoztathatják tehetségüket, akkor jó esély van arra, hogy egyszer visszatérnek. Ez az oka annak, hogy mindig a baráti viszonyban való elválásra törekszünk, és kiterjedt alumni hálózatot tartunk fenn, hogy kapcsolatban maradjunk a volt kollégákkal.”

 

A Morgan Stanley esetében 2020-ban az újonnan felvett munkatársak 8 százaléka volt korábbi alkalmazott az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban, és ez a szám csak növekszik. „A vállalatok számára számos elŇĎnnyel jár, ha olyan munkatársakat vesz fel, akik korábban már dolgoztak a cégnél. Mivel ismert a pályázó tudása, munkaetikája és a személyisége, sok idŇĎt spórolhat meg a munkáltató a toborzási folyamat során a jelölt megismerésével, és fordítva: a munkatárnak sem kell már bemutatni a vállalatot – magyarázta a szakértŇĎ. – KiküszöbölhetŇĎ annak a kockázata is, hogy a munkavállaló nem illeszkedik be a céges kultúrába, emellett jó eséllyel új ismereteket és készségeket is hoz magával, amelyeket távolléte során sajátított el.”

 

Mi csábítja vissza a munkavállalókat?

„Két fŇĎ oka volt annak, hogy visszatértem: rájöttem, hogy a cégnél számos érdekes, magas hozzáadott értékŇĪ feladat vár, illetve hiányzott a vállalati kultúra és a kollégák – mondta el Papp Zsófia, aki a Morgan Stanley budapesti irodájának pénzügyi tervezés és analízis csapatában dolgozik. – A cég karrierutak és belsŇĎ mobilitási lehetŇĎségek széles skáláját kínálja, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelŇĎbb területet. Mióta visszajöttem, olyan területen dolgozom, ami teljesen más, mint az elŇĎzŇĎ, ezért minden nap tanulok valami újat, és mindig új kihívások várnak.”

 

A Morgan Stanley számos területen kínál karrierlehetŇĎségeket Budapesten az informatikától a matematikai modellezésig, a pénzügytŇĎl a kockázatkezelésig és az adatelemzésig. Támogatják a belsŇĎ mobilitást is, többek között ez volt vonzó Székely GergŇĎ számára, mikor úgy döntött, hogy másodszor is a cégnél fog dolgozni. „ElŇĎször frissdiplomásként junior programozói munkakörben dolgoztam a cégnél, ezalatt sokat tanultam a vállalati informatikáról és arról, hogy milyen egy globális szervezet tagjának lenni – mondta el a szakember. – Visszatérésem óta más területeken dolgozom, jelenleg egy olyan csapatot vezetek, amely üzleti analitikai és adatelemzési projekteket végez a kötvénypiaci üzletágnak. Ez egy agilis és érdekes környezet, ahol BudapestrŇĎl is nagy hatást tudok gyakorolni a globális pénzpiacokra.”

 

A vállalati kultúra is fontos vonzerŇĎ lehet

Az érdekes és változatos feladatok mellett a támogató környezet, illetve a munka és a magánélet jó egyensúlya, amit a visszatérŇĎk is értékesnek tartanak. „Kiderült, hogy sok dolog, amit elsŇĎ munkakörömben természetesnek vettem, például az alkalmazottak tisztelete és hosszú távú karriercéljaik támogatása, nem mindenhol az – tette hozzá Székely GergŇĎ. – Sokak számára fontos az is, hogy a vállalat egyre több rugalmas munkavégzési formát kínál. Értékelem a szabadságot, a rugalmasságot, és azt is, hogy a cég megbízik bennem, hogy feladataimat magas színvonalon látom el. Három gyermek édesapjaként pedig nagyra értékelem az otthoni munkavégzés lehetŇĎségét is.” 

 

A támogató közösség kialakításának kulcsa, hogy a sokszínŇĪség és befogadás ne csak üres szavak legyenek, hanem a minden napok részei. “Az én visszatérésem egyik fŇĎ oka a befogadó vállalati kultúra volt, ami kitörölhetetlen nyomot hagyott bennem – mondta el Váradi Judit, a budapesti technológiai csapat munkatársa. – Fontos, hogy biztonságban érezzem magam, elmondhassam a véleményemet, amit meg is hallgatnak. Hogy a sokszínŇĪség és a befogadás alapvetŇĎ érték legyen. Bár a Morgan Stanley egy nagy, amerikai hátterŇĪ globális szervezet, mindenki véleményét egyformán tiszteletben tartják, akár New Yorkban, akár Budapesten dolgozik.”

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció