Médiatanács: 16,5 millió forint műszaki támogatás közösségi rádióknak és televízióknak

Kilenc közösségi és kisközösségi televízió és rádió több mint 16,5 millió forintot kap műszaki fejlesztésekre – erről is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A grémium nyertest hirdetett három vidéki rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályázati eljárásában, két eljárásban elvégezte az alaki vizsgálatot és véglegesített egy szombathelyi pályázati felhívást.

 

Három televízió és hat rádió nyert műszaki támogatást 

A közösségi médiaszolgáltatók támogatására kiírt műszaki pályázat harmadik fordulójában a nyertesek összesen 16,52 millió forintot fordíthatnak stúdió-, hang-, fénytechnikai berendezések, műsorjel-átviteli és informatikai eszközök vásárlására. A televíziók közül támogatást kapott a pécsi Pannon Televízió, a Mezőtúri Városi Televízió és a Városi TV Mohács. A közösségi rádióknál a miskolci Európa Rádió és a Csillagpont Rádió, a veszprémi Mária Rádió Helikon, valamint a fővárosi 90.9 Jazzy Rádió pályázott sikerrel. A kisközösségi rádióknál a kiskunfélegyházai Rádió Smile és a székesfehérvári Táska Rádió kap segítséget.

 

Médiafelügyeleti és rádiós pályázatokkal kapcsolatos döntések

A tanács eredményt hirdetett a Székesfehérvár 99,8 MHz és a Tatabánya 102,4 MHz helyi vételkörzetű médiaszolgáltatási lehetőségek kereskedelmi jellegű, valamint a Törökszentmiklós telephelyű kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség használatára kiírt pályázati eljárásokban: előbbi kettőnél a Radio Plus Kft., utóbbinál a Rádió Horizont Kft. a nyertes. A grémium elvégezte a körzeti vételkörzetű Szeged 87,9 MHz kereskedelmi és a Nyíregyháza 100,5 MHz közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárásokban a beérkezett pályázati ajánlatok alaki vizsgálatát. Előbbinél hiánypótlásra szólította fel a Radio Plus Kft.-t, utóbbinál pedig nyilvántartásba vette az Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft.-t. Mindegyik esetben egyedül pályáztak a szolgáltatók. A tanács véglegesítette és közzéteszi honlapján egy Szombathely telephelyű kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség elvi használatára irányuló pályázati felhívását. 

 

A testület a termékmegjelenítésre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt rótt ki 50 ezer forintos bírságot a Balaton Televízió szolgáltatójára, mert áru megvételére való közvetlen felhívás hangzott el a vizsgált műsorszámban, illetve a szerződéses vállalások megsértése miatt összesen 40 ezer forintos bírságot szabott ki a zalaegerszegi és az egri Best FM szolgáltatójára.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció