Mi mindenre jó egy okoskarkötő?

A viselhető okoseszközök szédületes tempójú elterjedése magával hozta azt, hogy manapság már az okosórákon belül is különféle alcsoportok alakultak ki. Az egyik ilyen csoport – amelynek ugyancsak megvannak a saját, csak rá jellemző tulajdonságai – az okoskarkötők osztálya.

Okoskarkötő, azaz kis méretben nagy tudás

Talán arról lehet a legegyszerűbben felismerni őket, hogy az okoskarkötők háza alig szélesebb a szíjnál, vagy akár megegyező méretű is lehet. A kijelzőjük így apró méretű, hosszúkás kialakítású. Ez a forma bármely sportág gyakorlása közben praktikus, hiszen a kis méret és a szoros illeszkedés miatt mozgás közben kisebb az esélye annak, hogy a készülék beleakadjon valamibe. 

További jellegzetesség, hogy az okoskarkötők rendkívül könnyűek, sok esetben egyáltalán fel sem tűnik viselőjének, hogy a kezén van e digitális “sporttársa.” A szíj gyakorlatilag minden esetben műanyagból, illetve szilikonból készül, jó illeszthetőséget, egyszerű tiszíthatóságot és kialakítástól függően jó szellőzhetőséget biztosítva. Gyakori, hogy a termék és a szíja is több színben megvásárolható, és a cserélhető szíjaknak köszönhetően pillanatok alatt az egész karkötő megjelenítése megváltoztatható.

Elterjedt vélemény, hogy az okos karkötők elsősorban a hölgyek körében népszerűek. Ugyanakkor férfiaknak is jó szívvel ajánlhatók, hiszen a méretből és kialakításból fakadó előnyeiket bárki kihasználhatja.

E kis szerkezeteknek az elérhető széles színválasztékkal, vagy a cserélhető szíjakkal nem csak a külsejük szabható személyre, hanem a számlapjuk is egyedivé tehető.

Elérhető funkciók végtelen sora

A kompakt méretek és a légies súly miatt azonban a viselőnek nem kell lemondani a széles szolgáltatáskínálatról, hiszen a fejlett technikájuknak köszönhetően megdöbbentően sok hasznos funkció elérhető az aprócska készülékházakban. A hellowatch.hu okoskarkötő választékában böngészve valamennyi hasznos jellemzőt.

Nyugodtan kijelenthető, hogy a pulzusmérés ma már minden ilyen eszköz esetében alapvető tulajdonság, azonban ez még kiegészülhet véroxigénszint-, sőt akár vérnyomásméréssel is. Az erről készült adatok pedig nem csak az órán, hanem a párosított mobiltelefonon is elmenthetőek, és akár grafikus formában is megjeleníthetőek.

Okostelefonnal való szoros együttműködés

Az okoseszközöket akkor tudjuk teljes mértékben kihasználni, ha Bluetooth kapcsolat segítségével összekötjük okostelefonunkkal.

Amikor ez megtörténik, akkor a kis karkötő mintegy a telefonunk tartozékává válik, hiszen a karunkon is megjelenhetnek az értesítések, a hívás- vagy időjárási információk, de akár a zenevezérlő panelje is.

Azonban az elérhető szolgáltatások száma olyan széles, hogy mindenképpen érdemes a hellowatch.hu oldalán ellenőrizni, hogy mik is a kiszemelt típus tulajdonságai.

 

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció