A Samsung bemutatja a fenntartható háztartások új lehetőségeit

A Samsung új fejlesztések érkezését jelentette be, amelyek megalapozzák a fenntartható háztartások jövőjét. Az olyan szolgáltatások, mint a SmartThings Energy új mércét állítanak fel a háztartási hatékonyság terén, a Samsung legújabb készülékei pedig lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy energiát és pénzt takarítsanak meg. A vállalat legújabb fejlesztéseivel abban kíván szerepet vállalni, hogy a fogyasztók környezetkímélő módon járuljanak hozzá a bolygó védelméhez, olyan technológiák segítségével, mint például az új mosási megoldás és szűrő, amelyek csökkentik a mosógépek mikroműanyag-kibocsátását.

„Az idei CES világkiállításon bemutatott technológiáknál a felhasználói élmények központjában a  fenntarthatóság áll. Az a célunk, hogy a piacon az egyik leginkább energiahatékony vállalattá váljunk. A legújabb termékeink és partnereink segítenek abban, hogy a fenntartható életmód legyen az új norma egyre több ember számára” – nyilatkozta Moohyung Lee, a Samsung Electronics digitális készülékek üzletágának ügyvezető alelnöke, és K+F csoportjának vezetője.

 

A SmartThings maximalizálja az energiahatékonyságot

 

A Samsung SmartThings felülete folyamatosan bővül, 80 millió csatlakoztatott eszközt tudhat magáénak, miközben egyre több lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra, hogy csökkentsék az otthoni ökológiai lábnyomukat.

 

A SmartThings Energy szolgáltatás Mesterséges Intelligencia (MI) Energia üzemmódja minden korábbi verziójánál hatékonyabbá vált, mivel a fejlesztők több eszközre terjesztették ki, immáron több régióban érhető el, és még több energiát lehet vele megtakarítani. Ennek köszönhetően a kompatibilis hűtőszekrényeknél 15%-kal, míg a kompatibilis légkondicionálók esetében 20%-kal, a kompatibilis mosógépeknél pedig a meghatározott programoknál akár 35%-kal nagyobb mértékű energiamegtakarítás érhető el.

 

Energiagazdálkodó rendszerért kapott elismerést a Samsung

 

A SmartThings Energy szolgáltatás bővítéséért kapott elismerést a Samsung, mivel az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala (EPA - U.S. Environmental Protection Agency) a vállalatnak ítélte oda az iparág első tömegpiaci Smart Home Energy Management Systems (SHEMS) tanúsítványát. A hivatal olyan otthoni okoseszközöket és szolgáltatásokat ismer el ily módon, amelyekhez biztosított egy olyan kezelési felület, amellyel többek között a felhasználók automatizálhatják készülékeiket. A megoldásoknak köszönhetően a felhasználók betekintést nyerhetnek energiafelhasználásuk részleteibe, és ennek nyomán energiatakarékosabban járhatnak el a jövőben, miközben csökkentik a költségeket. Az energiahatékony felhasználás elősegíti továbbá azt is, hogy egyre kevesebb erőfeszítést kelljen tenni a túlterhelt hálózatok okozta problémák orvoslására.

 

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala emellett 260 ENERGY STAR tanúsítvánnyal ismerte el a Samsung háztartási készülékeinek alapmodelljeit, ráadásul 43 eszköz megkapta a „Leghatékonyabb” minősítést is. Emellett a vállalati elkötelezettségéért is részesül a rangos ENERGY STAR egyik díjában.

 

 

A Nettó Zéró otthonok megteremtése – Teljeskörű energiahatékonyság a háztartások számára

 

A Samsung a nettó zéró otthonok megteremtésére irányuló kezdeményezésének következő fázisaként bemutatta a Smart City Projectet (Okos város projekt), amely célja, hogy minél több ember élvezhesse otthonában az energiafüggetlenséget. A Siemensszel partnerségben a Smart City Project egy fenntartható lakóközösséget hoz létre a Colorado állambeli Sterling Ranchban, és 12 000 otthont épít mintegy 30 000 lakos számára.

 

A lakosok a SmartThings Energy és a Samsung készülékek segítségével tudják majd monitorozni az aktuális energia-, víz- és földgázfelhasználást. Az egész közösségben napelemek és háztartási akkumulátorok termelik és tárolják majd az energiát, míg az energiahatékony készülékek csökkentik az áramfogyasztást és figyelik a vízhasználatot az erőforrások megtakarítása érdekében. A Siemens és a Resideo okos város és biztonsági megoldásaival együtt a Samsung technológiái megkönnyítik a Sterling Ranch lakói számára a nettó zéró életmódot.

 

A Samsung és az otthonautomatizálási megoldásokat gyártó Residio vállalat együttműködése túlmutat a Smart City Projecten. A két vállalat azon is közösen dolgozik, hogy a Samsung készülékeit a Resideo okos hálózati megoldásaival integrálja a kaliforniai és texasi energiatakarékossági programokon keresztül. A partnerség segít abban, hogy még több település számára lehessenek elérhetők az okos megoldások. Partnereivel együtt a Samsung megalapozza, hogy a nettó zéró otthonok – és közösségek – valósággá váljanak.

 

 

A mikroműanyagok elleni küzdelem a "Less Microfiber" vagyis a kevesebb mikroszál technológia alkalmazásával

 

Míg a fenntartható jövő megteremtéséhez elengedhetetlen az egyes eszközök és az otthonok környezettudatos kialakítása és használata, vannak más kockázatok is, amelyek szintén figyelmet igényelnek. Ezért a Samsung és a Patagonia már több mint egy éve együttműködik a mosási folyamat során leváló és az óceánokat, valamint további vizeket szennyező mikroműanyagok problémájának megoldásán.

 

A Samsung új Less Microfiber mosási programja ennek az együttműködésnek az eredménye. A mikroműanyagok elleni küzdelemben áttörést jelentő Less Microfiber akár 54%-kal csökkentheti a mosási ciklus mikroműanyag-kibocsátását. A szolgáltatás már elérhető Európában, és hamarosan az Egyesült Államokban, valamint Koreában is elérhető lesz a kompatibilis mosógépek számára.  

 

A Less Microfiber programhoz hasonlóan a Samsung és a Patagonia újonnan kifejlesztett mosógépszűrője is képes valódi hatást gyakorolni a vízi ökoszisztémákra. Ez a speciális külső szűrő csökkenti a mikroműanyag-kibocsátást azáltal, hogy megakadályozza, hogy a mosási ciklus végén az óceánba kerüljenek. A szűrő 2023 második felétől lesz elérhető Európában forgalmazott bizonyos mosógépekben, és márkától függetlenül más mosógéphez adaptálható lesz.

 

A Samsung legújabb mosási innovációi a jövőben jelentős szerepet játszanak majd a környezeti hulladékok számának csökkentésében. Csak úgy, mint a mosógépekre és hűtőszekrényekre vonatkozó, 20 év garancia, amellyel a vállalat az eszközök időtállóságáról biztosítja felhasználóit, miközben szintén hozzájárulhat a hulladékok csökkentéséhez. Szintén ezt a célt szolgálják a Bespoke hűtőszekrények esetében elérhető cserélhető ajtópanelek, amelyekkel új eszköz vásárlása nélkül lehelhetünk könnyedén új életet konyhánk megjelenésébe. 

 

A Samsung vezető szerepet kíván betölteni a fenntarthatóbb jövő kialakításában, amelyhez megfelelő partnerekkel való együttműködésekkel, technológiai áttörésekkel, valamint hatékony energiafelhasználású eszközök gyártásával járul hozzá.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció