Az ATV-t és két helyi rádiót is megbírságolt a Médiatanács

JogszerŇĪtlenül kivitelezett termékmegjelenítésért bírságolta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az ATV-t a Napló címŇĪ mŇĪsor egyik riportja miatt. A testület ezen kívül egy karcagi és szolnoki helyi rádió mŇĪsorainak vizsgálata során hiányosságot tárt fel, ezért bírságot rótt ki a szolgáltatójukra, emellett a szolnoki rádió burkolt reklámot is közzétett. 

Túllépte a jogszerŇĪ termékmegjelenítés kereteit az ATV Napló címŇĪ mŇĪsorszámának november 13-i adásában egy magánklinika szolgáltatásairól készült riport, állapította meg egy bejelentés nyomán indított vizsgálat alapján a Médiatanács. A mŇĪsorban reklámszerŇĪ eszközökkel hívták fel a figyelmet egy magánklinika szolgáltatásaira, ezzel pedig megsértették a termékmegjelenítés azon szabályát, mely szerint az nem szólíthat fel direkt módon egy áru megvásárlására vagy egy szolgáltatás igénybevételére.  A testület a fentiek miatt 250 ezer forint bírságot rótt a csatorna szolgáltatójára.

 

A helyi vételkörzetŇĪ kereskedelmi rádiók hatósági ellenŇĎrzése során tárt fel több jogsértést is a Médiatanács a karcagi Aktív Rádió 93,8 és a szolnoki Aktív Rádió tavaly július 4-i adásnapján sugárzott mŇĪsoraiban.  A testület megállapította: az adott napon nem teljesült a karcagi rádió mŇĪsorában a magyar zene, a szolnoki esetében pedig a közszolgálati és a helyi közéleti mŇĪsorszámok arányára tett szerzŇĎdéses vállalás. A fentiek miatt a Médiatanács a szolgáltatóra és annak vezetŇĎ tisztségviselŇĎjére is bírságot szabott ki. 

 

Ezen felül a szolnoki rádió helyi étkezdék aznapi menüjét ismertetŇĎ mŇĪsorszámaiban elhangzottak burkolt kereskedelmi közleménynek minŇĎsülnek, ezért a Médiatanács figyelmeztetésben részesítette a médiaszolgáltatót. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció