A Maserati a GT-bajnokságban tér vissza a versenyzés világába

Az olasz luxusautó-márka az MC20-as sportkocsi GT2-es versenyautó-változatával tér vissza a versenyzés világába. A GT-bajnokságon debütáló modell tesztelése már megkezdődött: a GT2 a Párma melletti Autodromo Varano de’ Melegari versenyautópályán tartott shakedown teszten mutatkozott be először. A tesztelés egy eseménysorozat előfutára, amely a júniusi, Belgiumban szervezett 24 órás Spa-i versenyen aktuális, hivatalos modellbemutatót előzi meg.

2022 végén új fejezet kezdődött az olasz luxusautó-márka versenytörténelmében, amikor a Maserati bejelentette a 2023-as ABB FIA Formula-E világbajnokságon, valamint a GT2 European Series versenysorozaton való részvételét.

 

A Maserati GT2 versenyautómodell a sebesség, az elegancia, a stílus és az innováció megtestesülése. A Maserati mérnökei és a Centro Stile Maserati által közösen tervezett modell magasabb szintre emeleti a Maserati MC20-tól örökölt 463 kW/630 CV Nettuno V6 motort, a márkára jellemző esztétikai minőségi szabványok biztosítása érdekében.

 

A Maserati GT2 legkülönlegesebb műszaki megoldásai közé tartozik a F1-es motorokon alapuló vadonatúj, szabadalmaztatott MTC technológia (Maserati Twin Combustion); a kiváló tömeg-teljesítmény-arányt biztosító ultrakönnyű, szénszálas központi monocoque váz; valamint a könnyű, teljesen kompozit karosszéria, ami a függőleges terhelés javítása érdekében tökéletesen kiaknázza az aerodinamikai előnyöket, miközben hatékony légellenállást biztosít.

 

 

A tervezők nagy hangsúlyt fektettek az aerodinamikai terhelés megfelelő egyensúlyának kialakítására. Az alsó szekció gördülékenyen működik együtt az első osztóval és a hátsó, állítható szárnnyal, a könnyű alkatrészcsere érdekében pedig a karosszériaelemek gyorsrögzítéses szereléssel kapcsolódnak a vázra. A futómű minden porcikája versenyautó-alkatrész.

 

A Maserati GT2 teljesen elektromos szervokormánnyal szerelt, elöl és hátul is állítható lengéscsillapítókkal és állítható keresztstabilizátorral rendelkezik. A modell vérbeli versenyautó-voltát 6-fokozatú szekvenciális versenyváltó és elektromos, forgó sebességváltóval szerelt kormánykerék hangsúlyozza.

 

A szénszálas műszerfal és az integrált 10 hüvelykes kijelző futurisztikus, intuitív utasteret eredményez, melyet a karosszéria Maserati Corse-specifikus festése és Blu Infinito fantázianevű festés-opció egészíti ki.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció