Összefüggő WiFi-hálózat London belvárosában

A The Cloud Networks egy olyan vezeték nélküli szélessávú internet-hozzáférést biztosító hálózatot helyezett üzembe, amely a londoni City majdnem teljes területét lefedi.
A 127 adótoronnyal 2,6 km2-es lefedettséget biztosító hálózat nemcsak méretében tér el az immár hagyományosnak nevezhető forró pontoktól, hanem abban is, hogy a kapcsolat helyváltoztatás közben sem szakad meg. Ennek a praktikumát a laptop-korszakban még nehéz belátni, ám a WiFi-képes mobiltelefonok esetében például már most is lényeges, hogy egy VoIP-beszélgetést ugyanolyan kötetlenül lehessen lefolytatni, mint egy mobilhálózaton zajlót. A Cloud akár 350 ezer felhasználót is lehetségesnek tart a világ egyik fő üzleti központjának számító, és ezért nappal rendkívül zsúfolt londoni belvárosban.

A szolgáltatás a többi városi WiFi-től eltérően az első hónapot követően nem lesz ingyenes, hanem a Cloud országos szolgáltatásának tarifái vonatkoznak rá. Ez az óránkénti 4,50 fontos díjszabástól a havi 12 fontos, egy éves hűségnyilatkozattal korlátlan hozzáférést biztosító előfizetésig sok mindent kínál a felhasználóknak. A hálózat mindenesetre jó próbaköve lesz az ilyen megoldások sikerességének egy olyan környezetben, ahol egyébként egymást érik az internet-kávézók, az üzletemberek pedig intenzíven használják, többnyire céges mobiltelefonjukat.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció