Spártai büntetés Wi-Fi-lopásért

A michigani Spartában lakó férfi rendszeresen használta egy közeli kávézó Wi-Fi-hozzáférését, büntetése akár 5 év börtön is lehet.
Érdekes ügy keveredett a Wi-Fi-lopásból, hiszen Michigan állam törvényei meglehetősen szorosan követik a technológia fejlődését, így ilyen cselekményekre is kitérnek. A helyi szabályzók szerint akár 5 év letöltendő börtönbüntetés és 10 ezer dollár pénzbüntetés is kiszabható hasonló tettekért.

Az elkövető, Sam Peterson lakása egy helyi kis kávézó mellett helyezkedett el, így könnyen használhatta a védelem nélküli Wi-Fi-hozzáférést. A jogászok szerint igazi időzített bomba volt a 2000-es, erről is rendelkező törvény, még soha nem használták a gyakorlatban, de tudták, hogy előbb-utóbb el kell hogy jöjjön az ideje. Ez egyben azt is jelenti, hogy az ügy különlegessége mellett azért is a figyelem középpontjába került, mert mint első ilyen eset, precedensértékű, tehát sok száz hasonló jövőbeli eljárás kimenetelét befolyásolhatja.

Peterson szerencséjére a jogászok szerint sokat számít, hogy a férfi büntetlen előéletű, nem tagadta tettét, és együttműködött a hatóságokkal, így valószínűsíthető büntetése jelképes, 400 dollár megfizetése és 40 órai közmunka lesz.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció