XAPT: magyar vállalatirányítási siker az USA-ban

Észak-Amerika egyik legnagyobb Caterpillar-dealere, a Miami székhelyű Kelly Tractor Co., és egyik legnagyobb energetikai cége, a Pantropic Power Inc. az XAPT-ot választotta Microsoft Dynamics AX-alapú integrált vállalatirányítási rendszerének megvalósítására. A magyar cég sikeréhez hozzájárult a szintén Caterpillar-dealer magyar Huntraco Zrt. számára fejlesztett és bevezetett rendszer sikere.

Az 1933 óta működő, jelentős hagyományokkal rendelkező Kelly Tractor Co. Caterpillar és egyéb építőipari munkagépek, a Pantropic Power Inc. Caterpillar elektromos energia előállító berendezések, tengerészeti energiaellátó berendezések, mezőgazdasági és ipari szivattyúk értékesítésével, bérbeadásával, szervizével és alkatrész-kereskedelmével foglalkozik, együttes árbevételük több mint 800 millió dollár. Az XAPT megoldása a Microsoft Dynamics AX rendszert kiegészítve ezen üzleti területek lefedésére készült. A versenyben a Microsoft Dynamics AX nagy múltú, neves amerikai és európai versenytársaival szemben nyert, mert a Dynamics AX biztosítja azt a rugalmasságot, amivel a rendszer a cégek hosszú évek óta jól működő, versenyelőnyt biztosító folyamataihoz igazítható. A több millió dollár értékű projekt a kettő cégre külön-külön és több fázisban valósul meg, a végső kiépítésben több mint 500 egyidejű felhasználó dolgozik a rendszerrel. Az XAPT megoldása a Dynamics AX fejlesztéseken kívül tartalmaz egy Agile Point alapú integrált üzleti folymatmenedzsment megoldást is a munkafolyamatok egységes, jelenleginél hatékonyabb támogatása céljából. A rendszerek bevezetésében részt vesz az XAPT globális stratégiai partnere, a Tectura is.

Az XAPT Magyarországon 2005. elején vezetett be integrált rendszert a Caterpillar munkagépek forgalmazásával, szervizelésével, alkatrészellátásával és bérbeadásával foglalkozó Huntraco Zrt-nél. Az XAPT iparági tapasztalatát a Caterpillar üzleti logikájával ötvözve - a Micrsosoft globális stratégiájával egyezően - egy új iparági szoftvermegoldást és implementációs modellt fejlesztett ki. Az iparági megoldás és annak bevezetése olyan jól sikerült, hogy a magyar cég szívesen ajánlotta más, szintén Caterpillar berendezésekkel foglalkozó testvérvállalatok számára is, így ez is hozzájárult az amerikai sikerhez.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció