Skype-mobil a "3" szolgáltatótól

A Reuters meg nem nevezett hírforrása szerint a „3” nemzetközi mobiltelefon-társaság hamarosan forgalomba hozza az első „Skype-telefont”.

A Skype internetalapú telefonos szolgáltatása már több Wifi-képes mobilról elérhető, azonban a jelenleg az eBay tulajdonában lévő, úttörőnek számító VoIP cég egy ideje kifejezetten egy ehhez szabott készüléket tervez forgalomba hozni. A tervek részleteit a hírforrás szerint a jövő héten hozza majd nyilvánosságra a két társaság. A „3” a Hong Kong-i székhelyű Hutchison Whampoa távközlési cég mobiltelefonos leányvállalata, és az 1997 óta Kínához tartozó városállamon kívül Ausztráliában, Indonéziában, valamint az európai piacon Ausztriában, Dániában, Írországban, Nagy-Britanniában és Olaszországban is jelen van. A mobiltársaság világszerte mintegy 10 millió előfizetővel rendelkezik, akik közül 3 millióan britek. Nagy előrelépést jelenthet a cégnek, hogy sajtóértesülések szerint a „3” kapta meg az iPhone exkluzív forgalmazásának lehetőségét a szigetországban.

A Skype jelenleg nem kevesebb, mint 246 millió felhasználóval büszkélkedhet világszerte, akik közül egyszerre minden pillanatban mintegy 10 millióan használják az internetes telefonos szolgáltatást. A mobiltelefonról „Skype-olók” száma ehhez képest egyelőre elenyésző, ám ezen segíthet az exkluzív Skype-mobil piacra dobása.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció