Együtt: Telsey és Ruckus - költséghatékony WLAN intelligens antennával

Nemzetközi együttműködési megállapodást kötött a hazánkban is tevékenykedő olasz Telsey Telecommunications és a kaliforniai Ruckus Wireless. A Ruckus vezeték nélküli kommunikációs megoldásai a Telsey termékpalettájával kombinálva, új piacokra biztosít belépést a két vállalatnak – hangzott el a Telsey mai budapesti sajtótájékoztatóján.

A Telsey IPTV divíziójának gyakorlatában felvetődött a digitális televíziós jelek minőségi, vezeték nélküli továbbításának igénye annak érdekében, hogy az IPTV előfizetőknek ne kelljen a szolgáltató hozzáférési eszköze és a tv-készülékek közt, esztétikai és használati komfortbeli okok miatt Ethernet kábeleket használni. Az IPTV technológia különösen érzékeny a szállított adatcsomagok késésére, kimaradására vagy sérülésére, ezért a piaci, körsugárzó antennás tömegtermékek nem jelentettek megoldást, a high-end készülékek használata pedig gazdaságtalanná tenné a működtetést.

Wolfgang Modrack,
a Ruckus közép- és kelet-európai menedzsere szerint intelligens sugárnyalábbal rendelkező WiFi antennáik, szabadalmaztatott technológia szerint, nem körbeszórják, hanem sávban sugározzák a jelet, csomag- és adatvesztés nélkül, ráadásul a jel követi a felhasználó készülékét, azaz a nyaláb mindig abba az irányba vetül, amerre a felhasználó tartózkodik. Ennek köszönhetően azonos felhasználószám és terület lefedéséhez kevesebb elérési pontra (access point-ra) van szükség. Így gazdaságosabb az eszközhasználat, másrészt a szélesebb közönség számára is hozzáférhetővé vált a nagy stabitítású, tehát kiemelkedő minőségű vezeték nélküli hálózati hozzáférés. A mindössze 150 fős Ruckus Wireless friss szereplő az európai piacon, így a régióban jelentős segítséget jelenthet számára a Telsey már kiépült, szerződött disztribútorokból, viszonteladókból és szakemberekből kialakított hálózata. A most létrejött megállapodással mindkét fél jelentős piaci bővülést vár, és az IPTV szolgáltatók mellett új szegmensekben (szállodák, egészségügyi intézmények, oktatási, vendéglátóhelyek) is meg tudnak majd jelenni termékeikkel.

A Prím Online kérdéseire kapott válaszok további információi:

  • a Ruckus teremékeit, megoldásait Magyarországon két cég, az Asbis és a disztributor.hu forgalmazza; részletes termékinformáció a honlapokon található;
  • a Ruckus termékpaletta: ZoneDirector1000 (50 elérési pontig) és ZoneDirector2000 (250 elérési pontig) WLAN vezérlőegységek, ZoneFlex elérési pontok (6 féle) BeamFlex intelligens antennákkal (64 állítási lehetőség);
  • a BeamFlex intelligens bel- és kültéri WiFi antennák levédett technológiája a Ruckus szerint 18-24 hónap előnyt biztosít a konkurenciával szemben; a bel-és kültéri antenna jelerőssége a konkurens gyártók hasonló célú termékeinek legalább a kétszerese.
  • a Telsey-Ruckus együttműködés Közép- és Kelet-Európában jelenleg csak Magyarországra terjed ki.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció