A negyedik negyedben visszatér a növekedés a mobilkészülék-piacra

A negyedik negyedben visszatér a növekedés a mobilkészülékek piacára, ahol több mint egy éve, 2008 harmadik negyede óta tart a hanyatlás. A Strategy Analytics vizsgálata szerint az idei év utolsó negyedévében 3 százalékkal bővül majd a készülékpiac.

Az idei harmadik negyedben az egy évvel korábbihoz képest még 4 százalékkal esett a mobiltelefonok eladása világszerte, 291 millióra. A várható fellendülés a negyedik negyedben részben a javuló fogyasztó bizalomnak, részben a kínálat korábbi visszafogásának köszönhető.

A harmadik negyedben a Nokia megőrizte piacvezető helyét a mobiltelefonok piacán, bár részesedése 37,3 százalékra esett, 2007 első negyede óta a legalacsonyabb szintre.

Ugyanakkor a Samsungnak a negyedévben az eddigi legnagyobb részesedést sikerült kihasítania, 20,7 százalékot. Az LG Electronics megőrizte korábbi, 10,9 százalékos részét, a Sony Ericsson szintén maradt a korábbi 4,9 százaléknál. Az utánuk következő Motorola a harmadik negyedben megközelítőleg 4,7 százalékos részt mondhatott magáénak, az Apple - iPhone-ja segítségével - 2,5 százalékot. A mobilkészülék-világpiac maradék 21,5 százalékán a többi gyártó osztozott a harmadik negyedben.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció