Az SPSS felvásárlását értékelte előzetesen az IBM

"IBM SPSS Bejelentés" címmel a mai napon nyilvános tájékoztatást tartott Budapesten az IBM az általa 2009. október 2-án az IBM által sikeresen lezárt SPSS vezető statisztikai szoftvercég a felvásárlásáról és a közeljövő várható eseményeiről.

Az IBM Magyarország részéről Somfai Zoltán egyelőre csak nagyvonalú tájékoztatást adott, aminek oka, hogy az akvizícióval kapcsolatos több alapvető kérdést csak a jövőben, hosszabb távon fognak megoldani. Az akvizíció eredményeképpen az SPSS, együtt az IBM meglévő szoftver és szolgáltatás portfoliójával, lehetővé teszi az üzleti felhasználók, informatikai vezetők számára az információ értékének feltárását, a (statisztikai) elemzések hasznosítását a gyorsabb és jobb döntéshozatal érdekében. Az IBM szerepe az SPSS életében várhatóan tovább erősíti a Prediktív Analitikai alkalmazások vállalati szerepét és gyorsabb elterjedését. Az SPSS Prediktív Analitikai portfoliójában az IBM részéről is további fejlesztések várhatók.

Somfai hangsúlyozta: az SPSS esetében az IBM technológiát, mégpedig a maga területén vezető technológiát vett. A szakember úgy értékelte, hogy az SPSS nyitott, jól csatlakoztatható architektúrával rendelkezik, a cég felvásárlásával a Kék Óriás a statisztikai elemzések mellett a mesterséges intelligencia területeire terjeszti ki tevékenységét. A korábbi Clementine nevű SPSS-csomag új elnevezése IBM SPSS Modelerre változik, hasonlóan új névvel rendelkező az IBM SPSS Statistics csomag. Az integrációról a szakember annyit árult el, hogy az SPSS az IBM Business Analytics & Process alá fog bekerülni. erre hosszabb távon egy új brandet hoznak létre, rövidtávon semmi sem változik. A hosszabb távú változásokról szólva, Somfai utalt rá, hogy azok sem lesznek drasztikusak. Érdekesség, hogy a távolabbi jövőben az SPSS és Cognos termékek integrációjában gondolkodik az IBM. Összességében központi marketinggel, tréninggel és support tevékenységgel elképzelt versenyképes prediktív portfolió létrehozása és fenntartása az elképzelés.   
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció