Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj - versenyfelhívás

2010. október 28-án lezajlott kiváló magyar digitális tartalom verseny, az eFestival Díjkiosztó Gáláján egy új gyermekeknek szóló minőségi internetes tartalmak létrehozására Irányuló versenyfelhívást jelentett be a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ). Az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj (European Award for Quality Online Content for Children) verseny 14 Biztonságosabb Internet Központ és az Európai Bizottság Biztonságosabb Internet Programja közös szervezésében indul - első ízben 2010-2011 évben. A verseny a minőségi online gyermektartalmak előállítóit célozza meg és ezen tartalmak legjobbjait kívánja összegyűjteni nemzeti és Európai Uniós szinteken.

Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős biztosa így nyilatkozott: „A gyermekek egyre korábban kezdik használni a világhálót. Gondoskodnunk kell róla, hogy magabiztosan kezeljék az internetet, és böngészés közben izgalmas, biztonságos, tanulságos és életkoruknak megfelelő tartalmakat találjanak. Más szóval, támogatnunk kell a legjobb tartalmat, amit az internet kínál a "digitális bennszülöttek" generációjának. Ezt szem előtt tartva, örülök, hogy a Magyar Tartalomipari Szövetséget kérték fel a magyarországi verseny megszervezésére az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj közreműködőjeként. Biztos vagyok benne, hogy ez a verseny ösztönözni fogja a minőségi online tartalmak előállítását és egy sokkal vonzóbb hellyé varázsolja a cyber-világot a gyermekek és szüleik számára.”

A verseny célkitűzése:
a 6-12 év közötti gyermek korosztályt megcélzó minőségi online tartalmak bemutatása és hangsúlyozása, valamint olyan minőségi online tartalmak előállításának ösztönözése, amelyek a gyermekek javát szolgálják (pl. oktatja őket, tájékoztatást nyújt számukra, fejleszti képzelőerejüket stb.)

Kik pályázhatnak?
Valamennyi résztvevő országban a versenyre két kategóriában lehet nevezni:
1.    Felnőttek: ide értve a szervezeteket, valamint a 18 év feletti felnőtt magánszemélyeket
2.  Fiatalok: 12-17 év közötti fiatalok egyénileg vagy iskolai osztályokként / csoportokként

Különdíj a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj versenyen: a magyar versenyt média-megjelenéssel támogató szervezetek tevékenységére is versenyt hirdetünk. A verseny bíráló bizottsága a tényleges média-megjelenések figyelembe vételével jelöli a szervezeteket a versenybe. A győztes megkapja a „Gyermekbarát Média 2011” címet.

A verseny megrendezésére 2 fázisban kerül sor:
1. fázis: Az európai megmérettetésre hazánkból azok jutnak tovább, akik az európai verseny hazai előválogatóján, a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj versenyen eredményesen szerepelnek. A hazai előválogatót a Biztonságosabb Internet Program hazai megvalósulásáért felelős konzorcium (www.saferinternet.hu) megbízásából az eFestival és eFestival Junior versenyek szervezése révén e téren évtizedes tapasztalattal rendelkező Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) koordinálja.
2. fázis: A nemzeti pályázatok mindkét kategóriájának győztesei fognak versengeni az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj elnyeréséért.

Milyen típusú tartalmakkal lehet nevezni a versenyre?
•    a 6-12 év közötti gyermek korosztályt megcélzó online tartalmakkal, melyek a versenyre jelentkezés időpontjában már nyilvánosan elérhetőek az interneten
•    minden típusú tartalom benyújtható: weboldalak, játékok, oktatási tartalmak, videók, multimédiás tartalmak, amennyiben ezek online hozzáférhetőek

Nevezési határidő: 2011. január 17.
A Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj nyertesinek kihirdetésére 2011. február 8-án kerül sor a "Biztonságosabb Internet Napja” rendezvény keretében. Az Európai verseny nyertesei 2011. júniusában vehetik át díjaikat.

Bővebb információ:
A versenyről információk a Matisz honlapján találhatóak: http://www.matisz.hu/Children-Content-Award.528.0.html
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció