Szeptemberben is nőtt a szélessávú előfizetések száma

Szeptemberében 19 ezerrel nőtt a szélessávú internet-előfizetések száma, így a hónap végére 1,846 millióra emelkedett - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma az előző havi 801 ezerről közel 803 ezerre emelkedett.

A gyorsjelentésben szereplő legnagyobb kábelszolgáltatók előfizetései szeptemberben 715 ezerre nőttek, ami 10 ezerrel több mint az előző hónapban. Az FTTx, vagyis az optikai szálon nyújtott szolgáltatás esetében 192 ezer előfizetés volt a hónap végén. Így összességében 2010 szeptemberében a vezetékes szélessávú internet-előfizetések becsült száma 1,846 millió volt, míg augusztusban 1,827 millió.

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók által nyilvántartott vezetékes és kábeltelevízió hálózatos vonalak száma összességében csökkent, szeptemberben 2,979 millió volt. A teljes vonalszámon belül a hagyományos vezetékes telefonvonalak száma a hónapban 2,331 millió, az előző hónapban 2,349 millió volt, míg a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 552 ezer - az előző hónapban 544 ezer -, az IP-alapú hangcsatornák száma pedig ezerrel, 96 ezerre csökkent.

Az év kilencedik hónapjában a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 29,8, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 60,19 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 357 millió, IP-alapon pedig 87 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 149 perc volt.

A szeptemberi adatok szerint az előfizetők a szolgáltató váltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004 januárja óta összesen 535 ezer számot hordoztak.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció