A legtöbben internetszolgáltatót keresnek

A legtöbb magyar felhasználó a szélessávú internet szolgáltatások iránt érdeklődik, ezen belül azonban a kombinált csomagok iránt nincsen akkora kereslet, mint ahogy azt a szolgáltatók szeretnék.

A www.telko.hu távközlési ár-összehasonlító portál tízezer látogatón alapuló felmérése szerint az emberek 42 százaléka a szélessávú internet-szolgáltatások után érdeklődik. Mindössze 17 százaléka kíváncsi az önálló televíziós szolgáltatásokra, s csak 18 százaléka érdeklődött a több szolgáltatást összefogó - tv+telefon+internet - kombinált ajánlatok iránt.

 A második leginkább érdeklődésre számot tartó terület a mobiltarifák, a felhasználók 23 százaléka böngészi az ajánlatokat. A felmérés szerint a vezetékes telefonos ajánlatokra annyira alacsony a kattintási arány, hogy nem kimutatható a részesedése.

 A szélessávú internet iránt érdeklődők 40 százaléka a mobilnet, 32 százaléka a kábelnet, 28 százaléka pedig a hagyományos vezetékes internetes (ADSL) tarifákat és ajánlatokat a böngészi.

 A televíziós-szolgáltatások iránt érdeklődők majdnem fele a kábeles, 36 százaléka a műholdas, míg 19 százaléka a földi sugárzású adások ajánlataira kattint.

 Várkonyi Ádám, a telko.hu Magyarország ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, az oldal nemrég indult, s ez volt az első ilyen kutatásuk. Hozzátette: a tendenciák jobb megismerése érdekében azt tervezik, hogy havonta megismétlik a felmérést.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció