Kibertér Konferencia - Erőmérő műszer, fordítóalkalmazás, hatékonyságnövelő projekt a három nyertes innováció

Az Optoforce, az EasyLing és a JobCTRL nyerte meg a Kibertér Konferencia keretében megrendezett innovációs kiállítás versenyét - közölte a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMK).

Az MMK közleményében ismertette: a kiállítással egybekötött versenyen 23 magyar fejlesztőcsapat mutatkozhatott be. Az év egyik legkiemelkedőbb hazai IT-fókuszú eseményén többek között a Microsoft, a Cisco, a Google vezetői ismerkedhettek meg a legígéretesebb hazai fejlesztésekkel.


A zsűri fődíját a háromdimenziós nyomásmérő eszközt kifejlesztő Optoforce csapata nyerte el. Az eszköz bármilyen erő mértékét és irányát képes meghatározni, felhasználási lehetőségei sokszínűek, ide tartozik például a gyártási technológiák során használt robotika, vagy az orvosi rehabilitáció.


A leginnovatívabb megoldásnak járó elismerést az EasyLing fejlesztése érdemelte ki. A magyar projekt lényege, hogy a különböző nyelvű honlapok szöveges tartalmait eredeti környezetükben fordítja le, egyetlen kattintásra.


A legjobb prezentációnak járó díjat a JobCTRL csapata nyerte el. A tesztfázis után járó, de még piaci bevezetés előtt álló innováció lényege, hogy optimalizálja a számítógépes munkát végző dolgozók hatékonyságát. A prezentációt tartó Györgypál László elmondta, hogy a JobCTRL segítségével átlagosan 10 százalékkal növelhető a produktivitás.


A kiállítók által bemutatott projektek közül egy szakpolitikusokból, sikeres cégvezetőkből és befektetőkből álló 7 tagú zsűri választotta ki az üzleti és technológiai szempontból legígéretesebbet, valamint a közönség is megszavazhatta a legjobb előadást és fejlesztést.


A három győztes projektnek járó díjat Sztáray Péter miniszteri biztos, a Külügyminisztérium biztonságpolitikai ügyekért felelős helyettes államtitkára, Fekete Gábor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium e-közigazgatásért felelős helyettes államtitkára, valamint Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökhelyettese adta át.


A 2012 október 4-én és 5-én megrendezett Kibertér Konferencia az év egyik kiemelt szakmai és diplomáciai eseménye, amelyen mintegy 600 nemzetközi kormányzati, vállalati, tudományos és civil szervezet képviselője vesz részt. A rendezvény házigazdája Martonyi János külügyminiszter. A konferencia keretében megrendezett innovációs kiállítás kiállítást a Mobilitás és Multimédia Klaszter a Külügyminisztérium felkérésére rendezte meg.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció