Az állami szektor nem használja ki a felhőalapú megoldások előnyeit

A Ricoh által publikált tanulmány szerint Európában leginkább az állami szektor hajlandó a felhőalapú technológiák használatára a dokumentum-megosztások terén, ugyanakkor a szektor alkalmazottainak 52 százaléka állítja azt, hogy ennek hatására a dokumentumok kezelése nehezebbé vált.

”Úgy látszik, hogy az állami szektor nem használja ki maximálisan a felhőalapú megoldások előnyeit, mint például a könnyebb hozzáférést az információkhoz, a növekvő tudásmegosztást és a nagyobb üzleti agilitást. Ez lehet az egymáshoz nem kapcsolódó dokumentumfolyamatok eredménye, ahol a folyamatokat, a technológiákat és az emberi munkamódszereket külön kezelik és nem egy rendszer részeiként,” állítja Carsten Bruhn, ügyvezető igazgatóhelyettes, Ricoh Europe.

A tanulmány alapján az állami szektorban tevékenykedő szervezetek 47 százaléka használ felhőalapú megoldást dokumentum megosztásra és 71 százalék arra, hogy lehetővé tegye a dokumentumokhoz történő mobil hozzáférést. Az állami szektor felismeri, hogy az új technológiák a segítségükre lehetnek, de az esetek többségében (69 százalék) úgy ruháznak be új technológiákra, hogy nincsenek tisztában a meglévő rendszerek funkcionalitásával sem.

A tanulmány egyéb lényeges felfedezései:

     Az állami szektorban dolgozó válaszadók 83 százaléka szerint bár hozzáférésük van a legújabb eszközökhöz - mint az okostelefonok és a táblagépek - de a használatukat erősen korlátozza az avítt jogrendszer.
     Eltérés van a front office és back office számára elérhető technológiák között, ami szűk keresztmetszeteket, dupla munkát és biztonsági kockázatokat eredményez.
     Az állami szektorban dolgozó válaszadók 83 százaléka azt állítja, hogy az elavult munkahelyi gyakorlatok miatt nem tudnak maximális hatékonysággal dolgozni.
     Bár a válaszadók 52 százaléka szerint információ biztonságuk ma jobb, mint 2009-ben volt, de mindössze 44 százalék gondolja azt, hogy a dokumentumfolyamatok biztonságosak.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció