Cisco Connect 2013: a megújuló Cisco Expo központi témája a jövő vállalata

A Cisco Magyarország 2013. február 13-án, immár tizenötödik alkalommal rendezi meg az év legnagyobb hálózati konferenciáját és kiállítását. Az iparág szakembereinek és döntéshozóinak legjelentősebb hazai szakmai fóruma új néven – Cisco Connect – mutatkozik be. A konferencia központi témája idén a jövő vállalata.

A Cisco Expo-tól a Cisco Connect-ig

„A Cisco Expo az elmúlt 15 évben sokat változott, de az alapötlet ugyanaz maradt: évente egyszer szeretnénk összehozni a hazai informatikai és hálózati szakma képviselőit és áttekinteni a jelen és a jövő legfontosabb trendjeit, amelyek hatással vannak, vagy a közeljövőben hatással lesznek mindennapjainkra. A rendezvény megújuló elnevezése is erre utal: bár a résztvevők megtalálják majd partnereink és a Cisco kiállításait és élő demóit, de a lényeg a kapcsolatok építése, a szakma találkozása.” – mondta György László, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója

A Cisco Expo-k elmúlt 15 évének néhány „leg”-je:
-    A Cisco Expo elsőként Magyarországon került megrendezésre, 1999-ben. A hazai Cisco „találmánya” gyorsan elterjedt, és a magyar mintát követve Európa, Afrika, a Közel-Kelet és Ázsia számos országában rendeztek és rendeznek Cisco Expo-kat.
-    A Cisco eseménye volt Magyarországon az első, amelyre kizárólag online lehetett regisztrálni. Később ugyancsak elsőként alkalmazták a helyszínen az RFID, majd a vonalkódos, illetve ma már QR kódos beléptető rendszert.
-    2010-ben a Cisco Expo közönsége nemcsak hazánkban, hanem Európában is elsőként lehetett részese a jövőt előrevetítő virtuális találkozásoknak. Bár holografikus kivetítéssel napjainkban már számos formában találkozhatunk, mindez élő kommunikációra csak akkor válik alkalmassá, ha két helyszínt megfelelő informatikai hálózat köt össze. A Cisco ezt a kapcsolatot valósította meg Budapest és a kaliforniai San José között a TelePresence technológia segítségével, amely révén a színpadra életnagyságban kivetített személy valós időben, tökéletes képi és akusztikai összhangban jelent meg és beszélgetett hazai vendéglátóival.


Cisco Connect 2013
A 2013. évi Cisco Connect központi témája a jövő vállalata. A mobileszközök terjedése, a cloud, az erőforrások virtualizációja olyan trendek, amelyek nemcsak az informatikára, de a vállalati működés minden területére – gyártás, értékesítés, pénzügy, HR, logisztika, stb. - hatással vannak. Az internetgeneráció belépése a munka világába pedig új lehetőségeket de egyben kihívásokat is jelent. A 2012. decemberében megjelent Cisco Connected World Technology Report szerint a jövő munkavállalói minden eddigi generációnál agilisabbak, tájékozottabbak és fogékonyabbak. És ez csupán a kezdet. Ahogy egyre több eszköz, szenzor, élőlény és tárgy kapcsolódik az internethez, a kapcsolatok által létrejövő információ mennyisége és potenciális értéke exponenciálisan nő. Ezekre az információkra új szolgáltatások, alkalmazások és döntések alapozhatók.


A jubileumi konferencia nyitóelőadását Dirk Schlesinger, a Cisco Internet Solutions Business Group igazgatója tartja, aki a jövő vállalatával kapcsolatos innovációs elvárásokról és az azokban rejlő lehetőségekről beszél. Ezt követően Papp László, a Gartner magyarországi képviselője ismerteti a hálózati informatikát érintő főbb globális és regionális trendeket, kitérve ezeknek a magyar vállalatokat érintő hatásaira. Végül György László, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója a cég hazai piacon betöltött szerepéről és terveiről ad áttekintést.


A nyitóelőadásokat követően 4 technológiai szekcióban közel 50 előadás várja a résztvevőket az adatközpontok és a virtualizáció, a szolgáltatói hálózatok, az együttműködéses megoldások és video valamint hálózati alaptechnológiák témákban. Mindezek mellet az idei évben is külön szekcióban foglalkoznak a mély technológiai témákkal, Techtorial néven.  A Cisco Connect technológiai partnere az Intel®.

A Cisco Connect résztvevői számos élő demóval is találkozhatnak a konferencia helyszíneként szolgáló MOM Park legfelső szintjén. Videokonferencia segítségével beszélgethetnek banki szakértővel, a Cisco HealthPresence alkalmazásával orvosi távkonzultáción vehetnek részt, illetve kipróbálhatják a Cisco által fejlesztett virtuális próbafülke prototípusát, ahol átöltözés nélkül próbálhatnak fel különböző ruhadarabokat.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információk  a 
http://connect.ciscoevents.hu/ oldalon érhetők el.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció