Fesd a várost zöldre! Új városépítő játék

Szeretne egy zöldebb, tisztább, energiahatékonyabb városba költözni? Kérjen útbaigazítást a fiatal generációtól, akik akár azonnal építhetnek is egy ilyen várost. A National Geographic, a GE és a Center for Science egy új online játékkal jelentkezett, amelyben a játékosok környezetbarát metropoliszt tervezhetnek és irányíthatnak. A Plan It Green: The Big Switch című játékban a játékosok polgármesterek bőrébe bújva pontokat kapnak azért, ha okos módszereket találnak ki a tisztább energia előállítására, a város okozta környezetterhelés csökkentésére és a „lakosok boldogságának” növelésére.

A játékosok más online polgármesterekkel versengenek azért, hogy városuk a legmagasabb pontszámot érje el. „A diákok otthon és az iskolában megtanulják, milyen fontos szerepe van az újrahasznosításnak és a környezetbarát szokásoknak a környezet védelmében, de a Plan It Green egy lépessel tovább megy ennél” - magyarázza Chris Mate, a National Geographic játékokért felelős alelnöke. „Az ötletes, mókás és intuitív játék során a játékosok felfedezhetik, hogy mivel jár egy város felépítése és vezetése. Az energiahatékonyabb környezet kialakításával csökkenthetik városuk környezetre gyakorolt hatását, és boldogabb, erősebb közösségeket hozhatnak létre.”


A Plan It Green egy jó kis játszótér, ahol tesztelhetők az arra vonatkozó új ötletek, hogy miként lehetne a lámpákat kevésbé környezetszennyező, fenntartható módon égve hagyni.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció