Világrekord a big data kezelésben

Guiness világrekordot ért el az SAP megoldása big data betöltésben, és indexelésben. Az SAP Sybase IQ 16 adattárháza az auditált kísérletben egy óra alatt 34,3 terabájt adatot dolgozott fel. Ez egy napra 823 terabájtot, vagy egy hét alatt 5,7 petabájt feldolgozást jelent. Összehasonlításképpen az előbbi körülbelül annyi, mint 500 milliárd sztenderd nyomtatott oldal információja.

A mostani kísérletben, mely a HP, a Red Hat, a BMMSoft kooperációjával jött létre, jócskán meghaladták az előző verziójú adattárház teljesítményét, akkor az 14 terabájtra volt képes egy óra alatt. A 16-os verzió teljesen párhuzamos adatbetöltési képességgel, és újgenerációs oszlopalapú tárolással rendelkezik, mely a teljesítmény ilyen nagymértékű megugrását teszi lehetővé.

Az új rekord aláhúzza a Sybase IQ nagysebességű betöltési, indexelési, elérési képességét struktúrált -mint pl. adatbázis rekordok, és struktúrálatlan –mint pl. e-mailok, multimédia fájlok, dokumentumok, adatforrások esetén is. Az SAP Sybase IQ egyszerűbbé, és költséghatékonyabbá teszi az extrém mennyiségű adatok kiaknázását, és olyan üzleti előrejelzések készítését, melyek korábban elképzelhetetlenek, vagy megoldhatatlanok voltak. A megoldás fontos szerepet tölt be az SAP Real-Time Data Platform elképzelésében.

Az SAP technológiai vezetője szerint a big data óriású betöltési, és lekérdezési sebességet, adatskálázhatóságot követel meg, és az SAP Sybase IQ 16 bebizonyította kiválóságát e téren.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció