III. Kínai-Magyar Üzleti Fórum a Piac és Profit szervezésében

A Piac és Profit március 5-én Kínai-Magyar Üzleti Fórumot szervez, immáron harmadik alkalommal. A fórumon számos gyakorlati tanács mellett kapcsolatépítésre is lehetőség nyílik.

Kína vállalkozói és pénzemberei a belföldi piac elmúlt évtizedben tapasztalt, robbanásszerű növekedésének köszönhetően igencsak tőkeerősek lettek. A mára lelassult növekedés, az emelkedő működési és tranzakciós költségek s az elavult, lecserélésre váró technológiák ma már mind az ellen szólnak, hogy hazai földön fektessék be fölös pénzeiket.  

Elemzők szerint Kína a világ második legnagyobb nemzetgazdaságaként úgy tekint Európára, mint arra a kontinensre, ahol minden eladó. Többéves trend látszik ezzel megfordulni, hisz a kínai tőke korábban Afrikát és Dél-Amerikát részesítette előnyben. Ezáltal jelentős elmozdulás történt az elmúlt évben a kínai-magyar üzleti kapcsolatokban. Nemcsak a hazai kormányzat tartj fontosnak a kapcsolatok növelését, Kína is jelentősen bővítette a piacára befogadott magyar termékek körét.

 

 

A hazai kkv- számára a legnagyobb problémát még mindig a kínai piac hatalmas befogadóképessége okozza. Ennek áthidalására, a kapacitások összegyűjtésére és a kínai piacon megjelentetésére is van már válasz: a kereskedőházak intézménye. 

A mostani fórumon egyebek mellett az is kiderül, hogyan lehet Kínába bejutni áruinkkal, szolgáltatásainkkal, milyen hatósági, engedélyezési és kulturális szokásokat kell elsajátítani. Bőséges információkat kapnak azok a cégek is, amelyek itthon keresik a kínai árukkal és cégekkel a kereskedelmi kapcsolatokat. A szervezők külön foglalkoznak a Kínához tartozó, de önálló városállammal, Hongkonggal. 

A témáról bővebben a Piac és Profit oldalán olvashatnak.

 

Kép: fotolia/piacesprofit

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció