Játssz a jóért: ma bárki jót tehet egy mobiljáték segítségével

„Játssz a jóért!” napot rendez a Telekom május 26-án, amelyen a demenciakutatást segítő mobiljáték letöltésére buzdítja partnereit, ügyfeleit, dolgozóit és mindenkit, akit az ügy vagy maga a játék megérint.

A Sea Hero Questet május 5-i magyarországi bemutatója óta az előzetes várakozásokat messze felülmúlva, több mint egymillióan töltötték le. A globális számokból a magyarok részesedése több mint kilencvenezer letöltés. Azért, hogy hazánk minél nagyobb arányban hozzájárulhasson a demenciakutatás előmozdításához, a Telekom május 26-án, csütörtökön „Játssz a jóért!” napot hirdet. Ennek alkalmából arra buzdítja minden partnerét, ügyfelét és dolgozóját , valamint a társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezetteket, illetve a mobiljátékok iránt érdeklődőket, hogy ezen a napon töltsék le a Sea Hero Quest (A tenger hőse) applikációt mobiltelefonjukra vagy mobileszközükre az App Store-ból vagy a Google Play áruházból.

 

A Sea Hero Quest nevű, nemzetközi összefogással megvalósult mobiljátékot, amely az agyban zajló, a térbeli tájékozódásért felelős folyamatok feltérképezésével segíti a demencia kutatást, a Deutsche Telekom Csoport nemzeti vállalatai - így a Magyar Telekom is - május elején mutatták be. Alig néhány percnyi játékkal jelentősen hozzájárulhatunk ahhoz, hogy ezt a ma még gyógyíthatatlan betegséget és kialakulásának folyamatát még pontosabban megismerjék a szakemberek.

 

A demencia globális hatását vizsgáló jelentés szerint a betegség 2050-re világszerte 135 millió embert érint majd. A hatás igen komoly: a kór megakadályozza az új emlékek kialakulását, gyakran elszigetelve és összezavarva az érintetteket. Számos demenciával küzdő ember számára az első jel a tájékozódási képesség elvesztése, amelynek következtében még a jól ismert helyeken és környezetben sem képesek eligazodni és tájékozódni. A demencia és leggyakoribb formája, az Alzheimer-kór Magyarországon is súlyos problémát jelent: mintegy 250 ezerre becsülik a közvetlenül érintettek számát, de mivel ez a betegségcsoport a páciensek környezetére is jelentős hatással van, így egymillió magyar életében is jelen van a demencia.

 

A Sea Hero Quest ingyenesen letölthető az App Store és Google Play áruházakból. A játék letöltése adatforgalmat generál. 

További információ a kutatási projektről és a játékról: www.seaheroquest.com

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció