Ism√©t √ļjrakezdŇĎ program a Morgan Stanleyn√©l

A Morgan Stanley tavaly elsŇĎ ízben indította el Budapesten azt az „újrakezdŇĎ” programot, melynek célja segíteni azon álláskeresŇĎket, akik legalább 2 év kihagyás után szeretnének visszatérni hivatásukhoz vagy új karrierlehetŇĎséget találni. 

„Vannak, akik gyermekvállalás után állnának újra munkába, esetleg egészségi vagy családi okok miatt távolodtak el a munkaerŇĎpiactól, sŇĎt olyanok is, akik a nyugdíjba vonulás után döntenek úgy, hogy újra kamatoztatnák tapasztalatukat.” – mondta el Fremda Balázs, a Morgan Stanley budapesti irodájának HR vezetŇĎje. A program 5 ével ezelŇĎtt indult és az elsŇĎ New York-i csoport óta mára Londonban, Hongkongban, Mumbaiban, Bengalaruban és Budapesten is sikeresen mŇĪködik. A növekedés kulcsa elsŇĎsorban az, hogy teljesen különbözŇĎ hátterŇĪ és eltérŇĎ tapasztalattal rendelkezŇĎ jelöltek kerülhetnek be így a vállalathoz. Globálisan a résztvevŇĎk több mint 60%-a program végével állandó pozíciót kapott a Morgan Stanleynél, mindez jól mutatja a kezdeményezés erejét és egyben vonzerejét is.

 

12 hét a visszarázódásra

Tavasztól lehetett jelentkezni és a nyár folyamán választották ki azokat, akik végül bekerültek programba. A résztvevŇĎk ŇĎsszel álltak munkába a cégnél. „A cél nem titkoltan az, hogy hosszú távra szóló munkalehetŇĎséget biztosítsunk. A 12 hetes, fizetéssel járó program módot ad a munkába való visszarázódásra és a szakmai önbizalom visszaszerzésére. ÚjrakezdŇĎink megismerhetik a vállalatot, mi pedig ŇĎket” - tette hozzá a szakember. A „Return to Work” lényege, hogy a résztvevŇĎk fokozatosan térnek vissza a „szakmai mélyvízbe”. A munka mellett számos képzésen vesznek részt, például a munka és a magánélet egyensúlyára vagy idŇĎmenedzsmentre fókuszáló képzést, ezen felül heti két angol oktatáson is részt vesznek, amely kiterjed a telefonos és e-mail kommunikáció erŇĎsítésére, valamint prezentációs, kommunikációs képzésben is részesülnek. Mindemellett divíziónként kapják azokat a szakmai képzéseket, amelyek szükségesek a munkájukhoz. A résztvevŇĎk folyamatos visszajelzést is kapnak személyes mentoraik által, akik akár szakmai, akár személyes jellegŇĪ kérdésekben is igyekszenek segítséget nyújtani. Érdekesség, hogy mentorok felkészítésére is ügyelnek a generációs különbségek kezelésének érdekében, hiszen ebben a programban nem szokatlan, hogy az idŇĎsebb kollégát nála jóval fiatalabb szakember munkatársa mentorálja.  

 

Virtuális lunch: megismerni a nemzetközi csapatot

A visszarázódást és a céggel való megismerkedést szolgáló tréningek egyik legizgalmasabb pontja az úgynevezett virtuális lunch. „Ez tulajdonképpen egy speciális videó-konferencia, amikor a magyar csapat együtt ebédel a londoni csapatunkkal, csak éppen az egyik társaság itt, Budapesten, a másik pedig Londonban ül. KivetítŇĎkön látják egymást a résztvevŇĎk, gyakorlatilag egy virtuális térben ebédelnek együtt. Általában a londoni szenior kolléga vezeti a kötetlen találkozót, amelyen személyes és üzleti témákat érintenek. Mindez módot ad arra, hogy a csapat tagjai jobban megismerjék azokat a kollégákat, akikkel majd együtt dolgoznak” – összegzi Fremda Balázs.

 

Közösen döntenek a folytatásról

Decemberben kerül sor a programzáró értékelésre, ekkor a cég és a résztvevŇĎ közösen dönti el, hogyan folytatódik az együttmŇĪködés. „A cél persze az, hogy mindenki számára sikerüljön pozíciót találni. Persze ez nem mindig teljesül, de ez természetes is, hiszen van, hogy különböznek a felek elvárásai. Jók a tapasztalatok, hiszen a program tavalyi résztvevŇĎi közül legtöbben ma is velünk vannak és idén is erre törekszünk" – értékelte az eredményeket a szakember.  

 

Szoboszlai Anett és Esztergályos Szilvia idén kerültek be a programba

Szoboszlai Anett 3 év kihagyás után jelentkezett és kertül be a vállalat programjába: „A Jól-Lét Alapítványon keresztül értesültem a Morgan Stanley Return To Work programjáról. Több éves közigazgatási tapasztalattal és egy közel három éves kisgyerek mellett remélni sem mertem, hogy felvesznek egy ilyen világszínvonalú és nagy presztízsŇĪ vállalathoz. A jelentkezésnél magabiztosságot adott, hogy a program célja éppen a hozzám hasonló cipŇĎben járók megszólítása. Személy szerint sokkal könnyebben tudok át-, visszaállni a napi nyolc órás munkavégzésre, ha egyszerre több feladatra kell koncentrálnom és persze segítenek a tréningek és mentorok is. A Technológiai Divízióhoz kerültem, a vezetés és a csapat is nagyon támogató, segítenek megismerni a céget, a szabályokat és átlátni a terület mŇĪködését. Nekem pont erre a befogadó, rugalmas és mozgalmas munkakörnyezetre volt, van szükségem.”

 

Esztergályos Szilvia 7 év gyermeknevelés után jelentkezett a programba és került a Morgan Stanleyhez: „Magyarországi viszonylatban igazán újdonságnak számít a Return To Work, szerintem követendŇĎ példa lehetne sok más cégnek is. A program idŇĎt ad és felkészít arra, hogy ismét megálljam a helyem a szakmámban. Nemcsak a tréningek és tanfolyamok, de a munkakörnyezet is segít, például abban, hogy nyelvtudásomat felfrissítsem és bŇĎvítsem. Nagyon fontos, hogy van egyfajta „önbizalom-növelŇĎ” hatása ennek. ElsŇĎdleges célom, hogy a program végére kiderüljön számomra, egyensúlyt tudok-e teremteni a családom és a munkám között, mind idŇĎben, mind energiában. A Morgan Stanley kezdeményezése jó alkalmat kínál arra is, hogy 7 év otthonlét után a munkámmal kapcsolatos jövŇĎbeni céljaim kitisztuljanak.” 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció