A gyerekek az √ľnnepek alatt sincsenek biztons√°gban

A szülŇĎk fele szerint a gyerekeket célzó kibertámadások száma folyamatosan nŇĎ és 33%-a véli úgy, hogy nem tudják kontrollálni gyerekeik online jelenlétét. Az iskolai vakációk alatt a gyerekek pedig még az átlagosnál is több idŇĎt töltenek az interneten. 

A Kaspersky Lab kutatása szerint a szülŇĎk 50%-a tart attól, hogy gyerekeik nem megfelelŇĎ tartalommal találkoznak az interneten, a Kaspersky Safe Kids erre is nyújt megoldást, hiszen képes blokkolni vagy figyelmeztetést küldeni a veszélyes weboldalakról és alkalmazásokról. A kibertanácsadó cég szakemberei frissítették a Safe Search funkciót, amelynek használatával blokkolni lehet az olyan weboldalak megjelenítését, amelyek dohányzással, alkohollal, erŇĎszakos jelenetekkel, vagy pornográf tartalmakkal kapcsolatosak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hiába keres rá a gyerek ilyen weboldalakra, azok tartalmát nem fogja megjeleníteni a készülék, mivel a program nem engedi. 

 

 

Kép forrása: https://www.kaspersky.com/blog

 

Most lehetŇĎség van a prémium funkciókat egy hétig ingyenesen kipróbálni. A prémium funkciók között találhatjuk a „gyerek-lokációt”, amely jelöli a gyerek tartózkodási helyét, valamint korlátozni lehet ezeket a területeket is. Szintén új funkció a közösségi oldalak felügyelete, amely részletes statisztikát készít a gyerekek közösségi média használatáról. 

 

„A gyerekek naiv világképe rendkívül sebezhetŇĎ a kiberfenyegetésekkel, és veszélyes tartalmakkal szemben, amelyek elárasztják a világhálót. Épp ezért a szülŇĎi felügyelet elengedhetetlen, fŇĎként az iskolai szünetek alatt. A Kaspersky Lab célja a felhasználók védelme, köztük a legfiatalabb generációké is, ezért is alkottuk meg a Kaspersky Safe Kids csomagot.” – magyarázta Andrei Mochola, a Kaspersky Lab Consumer Business részlegének vezetŇĎje. 

 

 

Kép forrása: https://www.kaspersky.com/blog

 

Ahhoz, hogy az ünnepi szezonban is biztonságban tudják csemetéiket, a Kaspersky Lab frissítette a Kaspersky Safe Kids programot. Ennek segítségével a szülŇĎk blokkolhatják a veszélyes kereséseket, idŇĎlimitet állíthatnak be, valamint távolról is ellenŇĎrizhetik gyerekeiket. 

 

A Kaspersky Safe Kids segít a gyerekek internetes felügyeletében és egyúttal értesítést is küld a lehetséges kockázatokról, például a nem kívánt tartalmakról, valamint tippeket ad bizonyos problémák elkerülése érdekében. A szülŇĎk személyre szabhatják a programot, meghatározhatják, hogy mi számít veszélyesnek a saját gyerekük esetében. 

 

Például beállíthatnak idŇĎkorlátot a különbözŇĎ eszközökhöz, amiken a gyerek eléri az internetet, és amint lejár az idŇĎ, automatikusan blokkolja az internetes hozzáférést a készüléken. A továbbfejlesztett verzióban arra is lehetŇĎség van, hogy a gyerek maga is lássa, mennyi ideje van még és ha kell, akkor további idŇĎt kérjen a Safe Kids felületén. Ezt a szülŇĎ akár távolról is megadhatja a My Kaspersky oldalán keresztül.

 

BŇĎvebb információt a Kaspersky Safe Kids programról ezen a linken talál. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció