Automatikus módon jeleníti meg a Google a hirdetéseket a weboldalakon

Elindult az új Adsense, ami a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia eszközeivel segíti a tartalomszolgáltatókat magasabb bevételhez jutni. A lelkes honlaptulajdonosok szerint új korszak kezdődik a weben, mások csalódottságuknak adnak hangot.

Az Adsense a Google kattintásalapú hirdetési programja, ami kapcsolatot teremt a hirdetők és a megjelenítők között. A honlaptulajdonosok pillanatok alatt regisztrálhatnak, majd a Google jóváhagyását, illetve a megfelelő kódok elhelyezését követően megkezdődhet a hirdetések megjelenítése. A Google algoritmusa igyekszik minél relevánsabb reklámokat válogatni, amelyek több kattintást generálnak, így a bevétel is növekedhet – tudtuk meg a kulcsszo.hu írásából.

 

A régi Adsense esetében a tartalom megjelenítő választotta meg, hol jelenjelenek meg a hirdetések, illetve neki kellett megválasztania a méreteket és a színeket is. 

 

Az új Adsense algoritmus viszont képes levenni a hirdetési felület optimalizálásának terhét a felhasználó válláról. A gépi tanulás lehetőségeivel igyekszik meghatározni, milyen típusú hirdetéseket kell megjelenítenie a minél magasabb bevétel elérése érdekében.

 

 

Új iparággá válhat a tartalomgyártás?

Aki tartalomgyártásból és online felületek működtetéséből szeretne megélni, örömmel fogadta az új Adsense algoritmus megjelenését. A tanuló algoritmusokon alapuló programnak köszönhetően a honlaptulajdonosoknak nem kell reklámszakemberré válniuk, hiszen ezt a munkakört ellátja a Google mesterséges intelligenciája. 

 

A honlaptulajdonosok így több időt tölthetnek azzal, amihez értenek és amivel több pénzt kereshetnek.

 

Az Adsense program népszerűsége évről évre növekszik Magyarországon is. A felhasználói szokások változása, illetve a felhasználók számának növekedése egyre gyümölcsözőbbé tette a tartalomszolgáltatást. 

 

Egyre többen indítanak blogot, receptoldalt, magazint vagy más típusú honlapot kizárólag az Adsense bevételek növelése érdekében. Sokan teljes portfóliót építenek különböző honlapokból, amelyek együttes bevétele akár milliós nagyságrendeket jelenthet. 

 

Egyáltalán nem ritkák a sikertörténekek az Adsense megjelenítők között, de abban mindenki egyetért, hogy magas látogatottsággal rendelkező honlapot építeni rengeteg munkával jár.

 

A tanuló algoritmus új lökést adhat a hazai tartalomszolgáltatóknak, így várhatóan egyre többen választják a karrier ilyen formáját.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció