A Fujitsu tárolórendszere teljesített a legjobban az SPC tesztjén

A Fujitsu ETERNUS DX8900 S4 tárolómegoldása két szempontból is az elsŇĎ helyen végzett a tárolórendszerek teljesítményét vizsgáló teszten. Új benchmark-rekordot állított fel, és elsŇĎként törte át a 10 millió IOPS/másodperc határt a Storage Performance Council (SPC) által közzétett legújabb eredmények szerint.

A független SPC által hitelesített vizsgálatok objektív, releváns és ellenŇĎrizhetŇĎ információval látják el a tárolóvásárlókat, és lehetŇĎvé teszik számukra a különbözŇĎ szállítók tárolórendszerei által nyújtott teljesítmény összehasonlítását. Az SPC Performance (SPC-1 IOPS) tesztjének online közzétett eredménye igazolta a Fujitsu vezetŇĎ tárolópiaci pozícióját. A másodpercenként 10 millió be-/kimeneti mŇĪveletet (IOPS) meghaladó eredmény mellett a Fujitsu ETERNUS DX8900 S4 teljesítménye immár hivatalosan is legalább 30%-kal felülmúlja a versenytársakra jellemzŇĎ értéket. 

 

 

Ahogy a nagyvállalatok egyre több adatot tárolnak, és az adatközpontok is mind konszolidáltabb és virtualizáltabb formában mŇĪködnek, egyre fontosabbá válik a rendszerteljesítmény: azaz, hogy mennyi adatot képes olvasni/írni a tárolórendszer. A magasabb IOPS-érték azt jelenti, hogy a biztonsági mentés is gyorsabban lezajlik – és az információk, pl. az adatbázisok is gyorsabban visszaállíthatók a mentésbŇĎl, hogy az üzletileg kritikus rendszerek egy esetleges rendszerhiba után rövid idŇĎn belül folytathassák mŇĪködésüket. 

 

Az SPC-eredmények jól szemléltetik, hogyan képes az ETERNUS DX8900 S4 enyhíteni az adatközpont komplexitását a legnagyobb teljesítményt igénylŇĎ kritikus alkalmazások (pl. ERP-rendszerek) adatainak konszolidálásával. A 140 PB maximális flash-kapacitást nyújtó rendszer szükségtelenné teszi, hogy a feladatok fontossága szerint, több szinten végezzék az adattárolást. Nagy sŇĪrŇĪségŇĪ, skálázható és megbízható tároló, amely NVMe (Non-Volatile Memory express) technológiával támogatja a gyors olvasási hozzáférést. A többféle típusú lemez- és flash-meghajtót ötvözŇĎ, többszörösen redundáns, scale-out architektúra optimális egyensúlyt teremt a kapacitás, az adathozzáférési sebesség és a költségek között – megnyitva ezzel az utat a jövŇĎ szupergyors, all-flash adatközpontjainak kialakítása felé. 

 

____________

Az SPC-1 szállító-/platformfüggetlen benchmark, amely sokféle tárolókonfiguráció és -topológia esetében használható. Az SPC-1 teszt egyetlen feladatból áll, amely az üzletileg kritikus alkalmazások jellemzŇĎ funkcióinak végrehajtása közben szimulálja a tároló-alrendszer teljesítményét. Az ilyen alkalmazásoknál gyakoriak a random I/O-mŇĪveletek, és lekérdezési és frissítési feladatok végrehajtására is szükség van. Az SPC-hez 2019. március 23-án benyújtott teszteredmények szerint az ETERNUS DX8900 10 001,522 IOPS (Input/Output Operations Per Second) teljesítményt és kimagasló, 0,249 millimásodperces általános válaszidŇĎt ért el. A teljes tesztjelenés letölthetŇĎ az SPC webhelyérŇĎl: https://spcresults.org/sites/default/files/files/full_disclosure_report/A32009_FDR.pdf.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció