Megfejtett√ľk a du√°lis k√©pz√©s m√≠tosz√°t

Hamarosan indul az újabb felsŇĎoktatási félév, mindenki a ponthatárokról és a legnépszerŇĪbb képzésekrŇĎl beszél. A nappali és a levelezŇĎ szakon kívül van egy olyan képzési forma is, amelyrŇĎl méltatlanul kevés szó esik, ez pedig a duális képzés. Az esetek többségében indokolatlanul tartunk tŇĎle, ezért is jártunk utána, hogy leromboljuk a mítoszokat. 

Manapság egyre többet hallani a duális képzés intézményérŇĎl, bár sok diák és munkáltató is fenntartással kezeli. Utánajártunk hát a leggyakoribb mítoszoknak, hogy kicsit jobban megértsük, miért is hasznos annyira ez a képzési forma a hallgatóknak és a cégeknek egyaránt.

 

Még gyerekcipŇĎben Magyarországon

Hazánkban 2010 környékén bukkantak fel az elsŇĎ kezdeményezések duális képzésekre, országosan 2015 ŇĎszén vezette be a kormány. A duális képzés intézménye egyébként Németországból ered, ahol a munkaerŇĎpiaci keresletre és kínálatra reagálva hozták létre és mŇĪködtetik sikeresen egészen napjainkig. 

 

Mit takar a duális képzés fogalma?

A duális képzés tulajdonképpen azt jelenti, hogy egy hallgató egyetemi tanulmányaival párhuzamosan gyakorlati oktatásban is részesül egy szakmabeli cégnél. A partnerszervezetek (azaz a cégek, akik fogadnak duális képzéses hallgatókat) egy mentort biztosítanak a képzés teljes idŇĎtartamára, akik a gyakorlati tudás mellett számtalan egyéb hasznos tanáccsal is ellátják a diákokat. Ez pedig két szempontból is jó dolog: egyrészt a rendszer magabiztos szakembereket nevel, másrészt a cégeknek lehetŇĎségük nyílik arra, hogy kineveljék saját tehetségeiket, és még diplomaszerzés elŇĎtt formálják saját igényeiknek megfelelŇĎen leendŇĎ munkatársaikat. 

 

Úgy tartják, a duális képzés az a felállás, ahol mindenki nyer. Jól járnak egyrészt a vállalatok, mert elsŇĎ kézbŇĎl kapják meg a legnagyobb potentátokat, amely a jövŇĎben forintosítva is szabad szemmel látható, hiszen nem kell költeniük sem toborzásra, sem beilleszkedésre, sem az esetleges kudarcra. Jól járnak másrészt a hallgatók, akik korán megismerkednek és beilleszkednek a vállalati mindennapokba, tapasztalatot és gyakorlati tudást szereznek, így lényeges versenyelŇĎnnyel indulnak társaikkal szemben a munkaerŇĎpiacon – ha indulni kell egyáltalán, mert a többség állásajánlattal a zsebében veszi át a diplomáját. És nyernek a felsŇĎoktatási intézmények is, mert nemcsak folyamatos visszacsatolást kapnak az iparági igényekrŇĎl, de a kapcsolatok erŇĎsítése jótékony hatással van a kutatás-fejlesztés és az innováció területére is.

 

Hogyan kell jelentkezni?

Duális képzésben lévŇĎ hallgató lehet bárki, aki eléri a megfelelŇĎ pontszámot és bekerül a választott felsŇĎoktatási intézménybe, ezzel párhuzamosan pedig felveszik egy olyan partnercéghez is, amely az adott képzés keretein belül együttmŇĪködik az adott intézménnyel. KétlépcsŇĎs a dolog tehát, mert az egyetemi felvételi megugrása után/mellett készülni kell egy interjúra is. Ha a cég úgy dönt, felveszi a hallgatót, azonnal indulhat is a duális móka. 

 

Ingyen munka évekig?

A jó hír az, hogy nem kell ingyen dolgozni. A foglalkoztató cég törvényileg köteles a minimálbér 65 százalékát fizetni a hallgatónak – ez az összeg jelenleg 90.000 Ft körül van. Egyes vállalatoknál a hallgatók is jogosultak egyéb juttatásokra és cafetériára. 

 

További jó hír még, hogy az a hallgató, aki jó tanulmányi eredménnyel rendelkezik, annak ellenére, hogy a duális képzésnek köszönhetŇĎen rendszeres jövedelemmel rendelkezik, nem esik el az ösztöndíjaktól sem. 

 

Mi újság a szünettel?

Duális képzésben az egyetemi kalendár nem módosul, tehát az oktatási szünetek mindenkire vonatkoznak. Arról viszont a cégek döntenek, hogy mennyi szabadidŇĎt biztosítanak a gyakorlati képzés alól. A diákoknak ugyanúgy be kell járniuk dolgozni, mint minden „rendes” munkavállalónak, és meghatározott szabadsággal rendelkeznek. Megértjük, hogy egy 18 éves számára mindez felérhet egy foghúzással, azonban érdemes arra gondolni, hogy a jövŇĎre nézve mekkora elŇĎnyt jelent majd az elŇĎre elvégzett munka és a jól megalapozott szakmai tudás.

 

Mit kockáztatnak a cégek?

A duális képzés mindkét fél részérŇĎl hosszú távú elkötelezŇĎdést jelent, ezért nem lenne bölcs egyedül a hallgatóktól elvárni azt, hogy jó döntést hozzanak. A cégek részérŇĎl elengedhetetlen, hogy a kiválasztás kellŇĎ körültekintéssel és alapossággal történjen. Kristálygömb egyetlen HR-es asztalán sem csücsül, amely megjósolhatná egy adott jelentkezŇĎ jövŇĎbeli teljesítményét, van azonban egy módszer, amely egész pontos elŇĎrejelzéseket adhat a kiválasztás sikerességét tekintve. Az At Work Kft. által használt Vienna Test System évek óta segíti a vállalatokat releváns számítógépes tesztjeivel, leginkább a gépgyártás és az olajipar területén. A speciálisan duális képzésre kialakított tesztcsomag kiemelten elemzi egy jelentkezŇĎ gondolkodási készségét és a munkához való hozzáállását, eredményesen meghatározva a hallgatók potenciálját és az esetleges kockázatokat.

 

Tény, hogy diákként évekkel elŇĎre tervezni és dönteni nehéz, azonban, ha megvan a komolyság, a szándék és a kölcsönös kémia a vállalattal, akkor a duális képzés egy szép karrier kezdete is lehet.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció