Milyen technológiai innovációk színesíthetik a diákéletet?

A Red Bull szeptember 9-én elindította a jelentkezést a Red Bull Basement University programjára. A kezdeményezés keretein belül a világ minden pontjáról várják az egyetemisták ötleteit arra, hogy hogyan lehetne a technológiai innováción keresztül fejleszteni a diákéletet a campusokon innen és túl. Magyarországon október 28-ig lehet nevezni a weboldalon.

A tavalyi sikeres indulás után 2019-ben még több országból lehet jelentkezni a Red Bull Basement University programjába. A résztvevő országokban minden olyan 18. életévét betöltött egyetemi hallgató pályázatát várják, akinek van ötlete arra, hogyan lehet a technológia felhasználásával a diákéletet jobbá tenni. A Red Bull Basement University különböző érdeklődési körrel rendelkező kreatív hallgatókat keres, legyenek ők akár alkotók, hackerek, kódolók, fejlesztők, tervezők vagy mérnökök.
 
 
A beküldött jelentkezések közül a Red Bull Basement University országonként egy-egy nyertesre szűkíti le a kört, akik ezután egy hathetes fejlesztési periódus keretében kidolgozhatják projektjüket. Ebben az időszakban a Red Bull Basement University biztosítja a finanszírozást, a nemzetközi mentorálást, a networking lehetőségeket és a jól felszerelt munkaterületeket az egyes országok győztesei számára. Ezt követően a diákok meghívást kapnak egy négynapos Red Bull Basement University Global Workshopra, ahol az is kiderül, ki lesz a végső győztes. A 2019-es Global Workshopot Kanadában, Torontó városában rendezik meg december 12-15 között.
 
A Red Bull Basement University 2018-ban indította első programját, több mint 300 egyetem és 16 ország részvételével. A hallgatók számos innovatív ötlettel jelentkeztek, például azzal, hogy hogyan lehetne nagyobb hozzáférést biztosítani a diákok számára az egyetemi választásokon való szavazáshoz, vagy hogy hogyan lehetne javítani a fém-újrahasznosítás és a hulladékgyűjtés módszerein. A 2018-as globális győztes a torontói Team Vacant lett - a csapat egy olyan program prototípusát dolgozta ki, amely lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy valós idejű információkat szerezzenek a tanulmányi helyek rendelkezésre állásáról a campus különböző épületeiben.
 
A program iránt érdeklődő hallgatóknak egy online jelentkezési lapot kell kitölteniük. Ennek része egy 60 másodperces videó feltöltése is, amelyben bemutatják ötletüket. Pályázni maximum két fős csoportokban lehetséges angol nyelven, vagy a helyi ország nyelvén angol felirattal. A jelentkezési folyamatról és a programról további információk a Red Bull Basement weboldalán találhatók.
 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció