Milyen kiságyforgót érdemes beszerezni?

Mikor valaki babát vár, mindenből a legjobbat akarja neki. A legjobb babaágyat, a legbiztonságosabb légzésfigyelőt, a legmodernebb autósülést. Nincs ez másként a kiságyra szerelhető forgók esetében sem. Mai cikkünkben első babás szülőknek próbálunk pár hasznos szemponttal kedveskedni, hogy könnyen megtalálják a megfelelő kiságyforgót.

A legfontosabb szempontok

Az első és legfontosabb mind a baba, mind a szülők vonatkozásában, hogy maximálisan biztonságos legyen a kiságyforgó. Ez minden esetben a megfelelő gyártót és persze az ideális kialakítást jelenti. Főként arra kell figyelni, hogy a baba ne legyen képes magára rántani, akárhogy kapálózik, vagy éppen tépkedi a felette forgó figurákat. Éppen ezért törekedjünk arra, hogy minél nagyobb rögzítő elemmel legyen ellátva a választott kiságyforgó. Ugyanez vonatkozik a rajta lévő plüssökre is, hiszen nem igazán biztonságos az a játék, aminek a baba fejére eshet egyik-másik darabja.

Ez azért meghatározó, mert a babák még nem biztos, hogy le tudják húzni az arcukról a rajta lévő játékot, így könnyen baj lehet belőle. Az is lényeges, hogy ne tartalmazzon könnyen leszedhető, lenyelhető darabokat.

Hosszan zenél

Nincs annál bosszantóbb, mint mikor a gyermek gyönyörűen elfoglalja magát a forgóval, de 2-3 percenként meg kell jelennünk, hogy felhúzzuk azt. Ezzel egyrészt kizökkentjük a játékból, másrészt pedig roppant kényelmetlen 3 percenként megszakítani az aktuális tevékenységet úgy, hogy végre van időnk lezuhanyozni, hajat mosni, vagy éppen bekapni pár falatot. Éppen ezért olyan kiságy forgót válasszunk, ami sokáig zenél. Az igazán menő darabok akár 20 percig is képesek megnyugtató zenét játszani a kicsinek. 20 perc pedig rengeteg dologra elég, ha ügyesen osztjuk be az időnket. 

TIPPÜNK: Ha már a babaváráskor beszerezzük a kiságyforgót a Játékszigettől, akkor érdemes néha bekapcsolni és a pocakra helyezni, hogy később ismerősen csengjenek a kedves dallamok.

Multifunkciós

Nagy előny, ha a szeretett kiságyforgó főbb elemei a későbbiekben is használhatóak játékként. Ha a gyermek már kötődik hozzá, akkor az nagyban megkönnyíti az életünket, hiszen elég később csak a kezébe adni a játékokat, amikkel hosszú percekig el fog bíbelődni, azáltal, hogy újra láthatja. A webáruházban Fisher Price kiságyforgók jelentős része ilyen, így nagyban megkönnyíthetjük az életünket általa. Ne habozzunk hát alaposan körülnézni, mielőtt kiválasztjuk a legmegfelelőbb darabot!

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció