√öjra lehet p√°ly√°zni az Ifj√ļs√°gi Tudom√°nyos √©s Innov√°ci√≥s Tehets√©gkutat√≥ Versenyre

A Magyar Innovációs Szövetség 30. alkalommal hirdette meg középiskolások számára, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt.


Kik indulhatnak?

Egyénileg vagy kétfŇĎs csapatban pályázhatnak középiskolás fiatalok, határon túli magyar fiatalokat is beleértve.

 

 

Mit lehet nyerni?

A 3 db I. díjas, a 3 db II. díjas és a 4 db III. díjas pályázat készítŇĎi jelentŇĎs pénzjutalomban részesülnek. Különdíjat kap a legfiatalabb díjazott és a legsikeresebb díjazott határon túli fiatal.

 

Verseny 1-3. helyezettjei 100 többletpontot kapnak a 2021. évi felsŇĎfokú felvételi eljárása során.

 

A legjobb fiatalokat (10-12 pályázó) felkészítŇĎ középiskolai tanárok differenciált, 500-800 E Ft-os jutalmat érdemelnek ki. A legeredményesebb iskolák 1 M Ft támogatást nyernek el.

 

A versenyen kiválasztott fiatalok nemzetközi versenyeken, szakmai utazásokon vehetnek részt, többek között az EU Fiatal Tudósok Versenyén, a tudományos versenyek olimpiáján az USA-ban (ISEF), a Nobel-díj átadási ünnepségen stb.

 

Az arra alkalmas pályázókat a Startup Campus ingyenesen üzleti és forrásszerzési képzésben részesíti.

 

 

 

Mivel lehet részt venni?

Pályázni lehet mŇĪszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területrŇĎl bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztŇĎ, ill. tudományos munka terveivel.

 

 

Hogyan kell jelentkezni?

A kidolgozandó feladat max. 2 oldalas tervét a www.innovacio.hu/nevezes oldalra kell feltölteni 2020. november 25-én, 15 óráig. Az 1. fordulóban elfogadott és részletesen kidolgozott pályázatok leírását 2021. április 1-én, 14 óráig beérkezŇĎen kell feltölteni a www.innovacio.hu/beadas oldalra. A pályázóknak 2021. április 14. és 23. között kötelezŇĎ jelleggel, max. 5 perces prezentációt is kell tartaniuk.

 

A verseny szervezŇĎi a kidolgozás indokolt költségeihez max. bruttó 50 E Ft értékben járulnak hozzá. A verseny részletes pályázati felhívása, és a tanárok, ill. iskolák jutalmazási feltételei a www.innovacio.hu/felhivas c. oldalon olvashatók.

 

 

Mit értékelnek?

A probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása; a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke; az önálló, saját munka kimutathatósága, nyilvánvalósága; az írásos anyag, ill. mŇĪszaki alkotás (vagy modell) színvonala, az elkészített eszköz mŇĪködŇĎképessége; a projekt befejezettsége és jövŇĎbeni hasznosíthatósága; az eredmények ésszerŇĪ és világos értelmezése.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció